”Skrot canvas”

Maken tycker jag är knasig som ska spara på ”allt”. Själv tycker jag att många saker är värda att spara 🙂 Som t ex klippa bort alla knappar från trasiga kläder som man slänger.

Idag visar jag en tavla med en del av det skrot jag sparat och berättar även lite hur jag gått tillväga. Jag var väldigt säker på att jag tagit ”före bilder” på denna canvas men hittar de nu inte någonstans, så med andra ord har jag även minnesluckor…

DSCN5985

Det första jag gjorde när jag började med denna canvas var att limma fast sånt där nät man egentligen använder vid renovering (kommer inte på vad det heter just nu…), därefter på med lite mer struktur med hjälp av en stencil och modeling paste.

Efter att modeling pasten hade torkat började jag bygga på med knappar, gamla fula blommor m m. Jag började med stora knapper underst för att skapa höjd och fortsatte att bygga på åt alla håll med knappar i olika storlekar och sort. Även delar av knappar och lite muttrar har fått komma med.

När jag kände mig nöjd och satt dit allt ”skrot”, förutom blommorna i mitten, så började måla på med vit gesso över det hela. Duttar gesso med olika storlekar av penslar för att komma åt alla vrån.

Nästa steg blev att spraya på med Dylusion Ink spray och Distress Ink spray. Låter torka mellan sprayningarna av de olika färgerna, även blommorna i mitten fick på sig lite spray innan jag började limma fast dem. Till slut när allt torkat igen drog jag med svamp lite lätt här och där på med vit gesso igen. Bara så det kunde anas på vissa ställen och för att lite dämpa ner färgen.

DSCN5984

För att framhäva detaljer drog jag med Primas wax lätt lite överallt med  fingrarna.

DSCN5980

Och här är tavlan i sin helhet. Jag tycker ofta sånt här är så otroligt svårt att fotografera framförallt vita bakgrunder. Den här tavlan ser mycket finare ut i verkligheten, tycker jag i alla fall 😉

Den här ”tekniken” lärde jag mig på en kurs förra sommaren som Riikka Kovasin höll. En teknik som visade sig kunna användas lite överallt och på olika typer av alster och material. T ex istället för att ha gjort en vitt på canvasen hade den kunnat vara svart och då använda svart gesso.

Denna gång får ni min materiallista här längst ner:

Canvas

Vit gesso

Modeling paste

Stencil

Dylusion spray och Distress Ink spray

Wax

3d matte gel (används som lim)

Hoppas ni blir sugna på att ta fram er skrot 🙂

Ha det bäst!

Post Author: Päivi

Päivi

Kommentera