Färglägga med Distress Oxides – eget mönsterpapper

Jag bestämde mig för att göra ett eget mönsterpapper genom att stämpla och embossa Altenews Arabesque Medallion upprepade gånger på ett 12×12 mixed-media cardstock marshmallow (verkar vara slut när jag gör detta inlägg). Inspirerad av både Kristina Werner och Jennifer MacGuire ville jag jag även testa att färglägga med Distress Oxides. Jag tryckte av dynan på ett akrylblock och sprayade lite lätt med vatten och jobbade sedan med min vattenpensel från Prima (även den verkar vara tillfälligt slut).

Jag skulle jämföra det med att färglägga med gouache, det blir mer täckande, opak än en akvarellfärg eller vanliga distresser. Ett andra lager täcker det första eller skapar skiftningar genom att lägga sig ovanpå. Du kan lätt måla med ljusare färger ovanpå och de täcker det mörka. DistressOxides fungerar alldeles utmärkt att färglägga med med andra ord!

Tyvärr glömde jag att fota under själva färgläggandet men här kommer ett antal kort som jag gjorde när jag skurit ner det till kortstommar.

En hel del av det jag använt ovan kommer från gömmorna men inte alfat!!!! Oj ojoj vad jag älskar Invisible Alpha från Altenew.

Inläggsförfattare: Karin

Nollåtta i Värmlandsexil sedan många år som inte kan vara utan färg, former och mönster. Skapar allt ifrån PL, kort, LOs till mixed media och artjournals. Har en faiblesse för cirklar. Inspireras av nya produkter och shoppar i ärlighetens namn nog mer än jag skapar.

Kommentera