Fräsch färgkombo & eget tryck

Ni vet, när man köpt nya, roliga pysselsaker och sen inte hinner med/glömmer bort att använda dem… Jag måste erkänna att det händer mig titt som tätt, men igår så testade jag ett par nya stämplar, kan man väl kalla dem, från Carabelle Studios som legat orörda ett tag.

Jag använde en brayer till sprida ut akrylfärg i färgerna gul, lime och turkos på en gel press – en typ av geléplatta som används till att trycka egna färger/mönster med t.ex. akrylfärg. Sedan tryckte jag min ”stämpel” från Carabelle (Rounds heter den) mot min gel press och ”lyfte” på så sätt av färg som jag sen tryckte fast på en bit Neenah classic cardstockFärgen och mönstret som är kvar på geléplattan trycker jag ett papper mot och får så ett till mönster, detta är då rättvänt och inte spegelvänt som mönstret blev på mitt kort (se siffrorna). 🙂

När jag monterat på svart cardstock och stämplat och embossat en hälsning tyckte jag att det räckte. Det fina mönstret i de läckra färgerna måste få synas – jag är så nöjd med färgkombinationen (Tack Anna för inspirationen!). Stämpelsetet jag använde heter Birthday Builder från Altenew och embosspulvret heter Liquid Platinum och kommer från Ranger. Ordet ”Happy” är stämplat med Versafine Onyx black och ”Birthday” är stämplat med Versamark innan embosspulvret hälldes på. För att smälta pulvret värmde jag med min heat tool.

Att ha färdiga födelsedagskort hemma är bra – jag kanske ska göra några fler…?

Pyssla lugnt!

Post Author: Tettiz

Tettiz
Älskar att få färgkladdiga fingrar! Favoriten är gult, men jag skapar i de flesta färger. Gör kort, skapar i mina art journals, pillar med ATC - pysselperiodare med stor kärlek till akrylfärger, fågelmotiv och handskrivet. Till vardags lärare och håller även kurser på Pyssloteket i allt från scrapbooking, kortmakeri, art journaling till ATC-skapande. :)

Kommentera