Distress Oxide Waterstamping #1

Distress Oxides har faktiskt blivit mina favvisar vad gäller stämpeldynor… Det trodde jag inte men det är dem jag mest sträcker mig efter mest när jag pysslar.

Idag ska jag visa kort gjorda i en teknik med inkade bakgrunder och stämpling med stämplar och vatten.

Här har jag inkat stitched rektanglar med olika nyanser av blågrönt och orange oxides med en ink blending tool. Jag la den i min misti med foamen borttagen och fäste en av mina bakgrundstämplar i locket. Mina är Hero Arts men det finns många fina i länken innan från MFT.

Sedan sprayade jag lätt över stämpeln med vatten, höll för så att det inte stänkte över på den inkade bakgrunden i stämpelverktyget. Jag vill bara ha vatten på stämpeln i locket. Fällde locket över och väntade ett par minuter innan jag lyfte det igen. Voila!

Det går alldeles utmärkt utan mistin här men om man vill göra om proceduren en gång till för att förstärka avtrycket så måste man använda mistin för att det ska hamna på samma ställe.

Här har jag gjort samma procedur igen men efter vattenstämplingen har jag väntat till det torkat ordentligt och sedan skiftat rektangeln en aning och sedan stämplat igen med en avvikande nyans av distress oxides. Här är stämpelverktyget ett måste för att stämpeln ska komma där man vill. Stämpeln sitter kvar i locket hela tiden på samma plats. det är bara pappret i mistin som du skiftar lite.

Hello friendstämpeln är Mama Elephant och stämplad med versafine för att få ett tydligt och jämnt avtryck.

Nu ska jag sätta mig och pyssla så ni får mer Distress Oxide inspiration! Finns hur mycket som helst att hitta på och ack så roligt!

Ses snart igen!

 

 

Inläggsförfattare: Karin

Karin
Nollåtta i Värmlandsexil sedan 17 år som inte kan vara utan färg, former och mönster. Skapar allt ifrån PL, kort, LOs till mixed media och artjournals. Har en faiblesse för cirklar. Inspireras av nya produkter och shoppar i ärlighetens namn nog mer än jag skapar.

1 reaktion på ”Distress Oxide Waterstamping #1

    Marianne

    Marianne

    (8 oktober, 2018 kl. 21:50)

    Så snygga kort. Vad snyggt det blev att stämpla med bara vatten!!! Måste testas!!

Kommentera