Ett gäng födelsedagskort i blått.. eller turkos mest..

Ibland ser man ett stämpelset och känner bara att “det där måste jag ha”, ibland kanske blir ganska ofta när jag tänker efter men oavsett frekvensen och antalet “måsten” i pysselstashen så tror jag vi alla har känt så någon gång. När jag såg detta set så fick jag lite den känslan, min ena brorsdotter är tokig i bubblor (som tvååringar säkert är i allmänhet) och kycklingarna här är ju bara för söta! Jag kunde naturligtvis inte stå emot särskilt länge.

På detta kort har jag stämplat kycklingarna och bubblor med memento-dyna för att färglägga med alkoholbaserade pennor på Neenah cardstock. Jag har använt en ny favorit-die från MFT som heter Scallop Basic Edges för att få den fina kanten. Bubblorna är fyllda med glossy accents som sista dekoration. Just ja, stämpeln heter Bubble Chicks och är från Stamping Bella, kolla med Anna om hon kan få hem ett ex till dig om du blir sugen!

Ett annat kort som fick gå i turkosa toner är detta som länge legat och fått mogna till sig. Ballongerna (från Lawn Fawns set Simply Celebrate) är superfina och roliga att färglägga men jag fastnar ofta med halvfärdiga projekt. Nu var tiden inne! Jag skar ut motivet med ett annat favoritset, Outside in Stitched Scalloped Rectangle från Lawn Fawn, och monterade på ett gammalt papper som jag tror kommer från Becky Higgins. De små stjärnorna blev över från ett annat projekt för flera år sedan men nu fick de äntligen komma till nytta!

Ballongerna är stämplade på Canson akvarellpapper och färglagda med vattenfärger från Prima men skulle kunna färgläggas med vilka vattenfärger som helst. Prima har flera set i serien watercolor confections och jag tror Anna kan få hem de flesta om du vill ha just dessa.

Sist men inte minst, ett kort med mina älskade fiskar från MFTs Gill Friend! Jag färglade och skar ut ett helt gäng fiskar i somras och ett par av dem fick flytta in i detta projekt: ett shaker-kort med lite akvariumkänsla. Jag har färglagt motiven med alkoholbaserade pennor (liknande Altenew Markers) men det går ju bra med vattenfärger också om du föredrar det.

Fiskarna och växterna är fastlimmade platta mot bakgrunden tillsammans med luftbubblorna och paljetterna ligger ovanpå och kan skakas runt utan större problem. Själva ramen har jag skurit ut från ett gammalt papper jag haft länge.

Du har väl inte missat att det är pysselinsamling den 27 november till 8 december? Passa på att julstäda pysslet du inte använt på länge och skänk det vidare för en god gärning, dessutom får du ju en anledning att önska dig nytt pyssel i julklapp när det finns mer plats 😉

I år ger vi insamlat material till Lilla Erstagården, precis som förra året och de har meddelat oss att förra årets gåvor var mycket uppskattade, kul!

Inläggsförfattare: Therese

Therese
En mångpysslare som snöat in på papperspyssel, främst kort men ibland även LO eller ATC. Kan inte leva utan sin Big Shot och älskar allt som glittrar. En stil som varierar från lite för mycket till CAS men nästan alltid färgglatt! Favoritmärken: Altenew, Lawn Fawn, Mama Elephant och Hero Arts.

Kommentera