Let it Snow

Precis som flera andra har jag blivit kär i snöflingor den här julen, så här kommer en hel radda med kort där jag använt mig av bakgrundsstämplar med snöflingor. Jag testade nog de flesta färger av embossingpulver jag hade i gömmorna, men snyggast blev nog faktiskt vanlig vit. White Puff kan jag också rekommendera att leka med, det blev en läcker effekt om man var lite försiktig med färgslabbandet! Hur som haver är det ett utmärkt sätt att massproducera ett par julkort när man ändå är i farten!

Till de två första korten har jag använt mig av Concord & 9ths Snowflake Turnabout. På kortet till vänster har jag använt mig av en Monochrome (minns tyvärr inte namnet) från Maja Design. Jag har först färgat in kanterna av panelen med en mini ink blengind tool och en matchande färg av Distress ink. Därefter har jag stämplat den i tre varv med turnabouten och embossat med embossingpulver i vitt, clear och guld. Happy Christmas från My Favorite Things har jag skurit ut flera lager i cardstock och sedan avslutat med ett lager i gold foil innan jag har monterat det på en remsa med vellum. Riktigt spegelblankt blir det!

På kortet till höger har jag också embossat tre varv med turnabouten, men i silver (två i Silver tinsel och ett varv i vanlig silver). Därefter har jag smooshat olika blåa och gröna nyanser av Distress inks. Distress inksen har jag först spätt ut med Sheer Shimmer Spritz istället för vanligt vatten, vilket ger ett vacker skimmer över hela kortet (syns lite bättre på närbilden). ”Fotoramen” från Lawn Fawns Say Cheese, Again och Merry Christmas från My Favorite Things har jag skurit ut i flera lager vitt Neenahpapper och sedan avslutat med ett lager Merry Christmas med POWs glitterpapper. Efter lite bling från gömmorna är det klart!

Även på nästa två kort har jag använt mig av turnabouten med tre respektive ett varv och embossat i vitt. Därefter har jag smooshat på lila, blåa och kanske någon grön nyans av Distress inks. På det högra kortet har jag spätt ut med vatten och på det vänstra med Sheer Shimmer Spritz.

Det vänstra kortet avslutade jag med en sentiment strip embossat i silver, medan det högra fick en skridskoåkande isbjörn från Lawn Fawns Beary Happy Holidays och en sentiment strip från turnaboutstämpeln.

På resten av korten använde jag mig istället av Hero Arts bakgrundstämpel Handdrawn Snowflakes. Här har jag embossat med silver respektive sparkle. På det första kortet målade jag med en pensel och Distress inks så att det fick en ombréeffekt. Därefter gjorde jag några sentiment strips med stämplar ur Lawn Fawns Winter Villages. De är ditsatta direkt på kortet, men jag ser nu att jag ska pilla bort dem och sätta dit dem igen med lite 3D-kuddar istället. På det andra kortet har jag på den smooshade panelen monterat ett par vita ramar som jag har skurit ut med hjälp av Lawn Fawns dies. På vellumfönstret har jag sedan embossat texten i svart (från Lawn Fawns Beary Happy Holidays) och ett par små röda hjärtan i Red tinsel. Även detta kort fick avslutas med en dansande isbjörn och lite bling.

Sist ut är dessa två kort där jag mest vill visa att man inte behöver slänga bitarna som ”blir över”. Jag gjorde alla mina bakgrunder i storleken 6×6″, men korten jag gör är oftast 4,25×5,5″, så det blir en liten remsa över. Den lilla remsan tillsammans med en embossingfolder från Darice, lite snöflingor från Lawn Fawns Mini Snowflakes och Lawn Fawns Scripty Merry i glittrigt foam, så blir det ett snabbt och enkelt kort.

Det blev en hel hög med fler kort, men detta får räcka för idag. Behöver ni trots det mer snöflingeinspiration kan ni titta tex här, här och här. Och villhöver ni lite saker till julkortstillverkningen, så kika i julkategorin i webbshoppen!

Inläggsförfattare: Caroline

Pyssel är för mig, som nog för många andra, en frizon. En terapi. Håller mig (än så länge?) till kort. Favoritmärken: lite av varje, men nog mestadels Mama Elephant och Altenew för tillfället.

Lämna ett svar