Turnabout

Ni hart väl inte missat de roliga Turnabout-stämplarna från Concord & 9th? Vet ni inte hur de funkar så kan man börja med att titta på den här Youtubevideon där det förklaras väldigt bra. Jag håller själv på att ha en liten samling och idag tänkte jag visa kort med mina två nyförvärv: Thankful leaves och Snowflakes turnabout (tillfälligt slut). Till de flesta korten har jag använt en kombination av distress oxides och embossingpulver. I och med att DO har inslag av pigment ink så torkar de lite långsammar och funkar ypperligt att embossa!

Thankful leaves är, precis som namnet antyder, ett antal löv olika storlekar och former plus att vissa är solida och andra bara outlines. Jag har stämplat dem med Distress oxides i olika färger och på varje lager har jag även embossat med clear embossingpulver. Ett lager struntade jag i oxides och gjorde bara guldembossing.

Eftersom jag har ett lager embossingpulver över alla löv så kunde jag gå över med vanliga distress inks och en blending tool för att ge en bakgrundsfärg, embossingen fungerar som en barriär. Jag tyckte fortfarande det var lite andefattigt så jag använde min Nordic-stencil för att hotta upp bakgrunden ytterligare.

Snowflake turnabout är min absoluta favorit än så länge (och uppenbarligen inte bara min eftersom den är slut för tillfället): härliga snöflingor i olika storlekar kan man väl aldrig få för mycket av?

De fyra första korten är gjorda av två olika papper som jag ink smooshat i olika färger: Picked raspberry, Blueprint sketch och jag trooor Wilted violet på det rosa och Cracked pistachio, Mermaid lagoon och Peacock feathers på det grönblå. Istället för vatten har jag använt shimmer spritz vilket ger ett otroligt skimmer i verkliga livet. Slutligen har jag embossat mina snöflingor med silverglittrigt embossingpulver  på det grönblå och med Holographic på det rosa (där jag har först stämplat med Picked raspberry DO). Texterna har jag rotat fram fram från lite olika stämpelset.

Till nästa kort så använde jag återigen Distress oxides i olika färger med ett lager clear embossing ovanpå. Jag använde Cracked pistachio, Picked raspberry och Broken china. Det gula är däremot embossingpulver. Texten är dies från Lawn fawn som jag stansat ut i rosa metallic cardstock.

Jag hade stämplat ett helt 6″-papper så när jag gjort mitt kort blev det kvar en remsa. Den fick det bli ett litet 4″-kort av med en torrembossad bakgrund.

Om du inte redan prövat på att embossa på dina oxides så tycker jag att du ska göra ett försök.

Fortsatt trevlig helg!

Inläggsförfattare: Gunilla

Pysselnörd vars hjärta klappar lite extra för kortmakeri, tekniker och distress inks.

1 reaktion på ”Turnabout

    […] & 9th som heter just Snowflakes turnabout (bra och tydligt namn ? ) När jag bloggade om dem i ett tidigare inlägg så var de tyvärr slut i butiken så nu hoppas jag att det finns några kvar om ni blir […]

Lämna ett svar