När det inte riktigt blir som man tänkt sig

För dagens kort så hade jag tänkt att jag skulle embossa en text i mitten med snöflingor runt och sedan göra en distressbakgrund som var ljusare i mitten (så texten lyftes fram) och mörkare mot kanterna. Nu slumpade det sig så att jag råkade ta fel embossingpulver till min text (clear istället för vit), sedan stämplade jag lite dåligt och när jag stämplade igen så vart det lite vid sidan av så texten blev suddig. Det hela avslutades med att när jag väl la på färg så syntes inte texten på den ena och när jag stänkte vatten på så syntes inte texten på den andra. Men, jag är en stor anhängare av att försöka få det att fungera ändå när man ändå har lagt ned en del jobb, så detta blev nu mina kort istället;

Bakgrunden är gjord med snöflingor från mina gömmor men du hittar fina snöflingor här och här. Isbjörnarna kommer från My Favorite Things och heter BB Polar bear pals. Den stora snöflingan är från Tim Holtz senaste Sizzix släpp och heter Flurry #2. Sentiment kommer från Lawn Fawns Merry messages.

Här är snöflingorna embossade med både vitt och clear embossingpulver. Något som kan vara bra att tänka på med clear embossingpulver är att det låter färgen underifrån skina igenom vilket man kan använda till sin fördel. Jag använder clear embossingpulver både när jag vill heat embossa olika färger på stämpeldynor men också för att låta grundfärgen av pappret lysa igenom det jag lägger ovanpå. Kan du se vilka snöflingor som är gjorde med vitt pulver och vilka som är gjorda med clear?

Isbjörnen är färglagd med alkoholbaserade pennor, du hittar Altenew Artists markers i butiken. Till bakgrunden har jag använt Distress Oxide i Salty Ocean och Blueprint Sketch med lite Chipped Sapphire på hörnen.

Nästa kort är gjort på samma sätt som det ovan men med silverfärgat embossingpulver. Här så lyckades den stämplade texten i mitten försvinna helt när jag stänkte vatten på så då fick min isbjörn komma till räddning istället.

Dags för en kopp te och fler julkort. Gör du dina egna julkort i år?

Inläggsförfattare: Marianne

Marianne
Kortmakare med passion för "ink blending" och små söta djurstämplar. Smått besatt av allt Lawn Fawn och kan inte hjälpa att köpa söta mönsterpapper, bara för att ha dem hemma att klappa på.

Kommentera