Mer vårlängtan…

Ni har väl sett Altenews nya maskningsstenciler som matchar de senaste stämpelseten? Mycket smidigt, eftersom man slipper sitta och klippa ut egna masker med alla vinklar och vrår i blommorna!

En av Altenews äldre stenciler, Watercolor Bouquet, använde jag i helgen när jag behövde två snabba födelsedagskort. Stenciler är perfekta om man vill fuska sig till en snabb bakgrund som ser mer avancerad ut än den är. 😉 Den här stencilen har en del där man gör ett lager med basfärgen på blomma respektive blad och en del där man gör ett lager med en nyans mörkare av blomma respektive blad.

På det första kortet har jag färgat in stencilen med distress inks. Panelen är 10,5×21 cm, en, för mig, ovanlig storlek och utskuren i Bristol Smooth Paper. Bristolpapper gör att distressfoamen glider som smör och det blir inte heller några hårda linjer. Panelen är sedan monterad på craftfärgad cardstock och sedan på en färdig kortbas. Textstämpeln är stämplad i Versafine Onyx Black och sedan embossad i clear och kommer från Altenews Dahlia Blossoms.

På nästa kort har jag istället använt mig av Altenews Watercolor 36 Pan Set. Jag är verkligen ingen hejare på att måla med vattenfärger, men med hjälp av stenciler kan man få mycket hjälp på traven! Tyvärr lyckades jag, preciiiis när jag var klar, droppa två stora blaffor med färg mitt på panelen. Känns igen kanske? Har man lite tur i oturen kan man då, om stänken är mindre, antingen sudda bort dem med detta eminenta suddgummi, eller täcka över dem med en paljett, en sentiment strip eller något annat lämpligt. Är det större blaffor, som i det här fallet, kan man försöka att skära ner panelen till en mindre storlek, eller, som på det här kortet, skära bort några remsor och sedan montera tillbaka på en panel med matchande cardstock. Här har jag dessutom monterat panelbitarna på foam för att få lite höjd och sedan stämplat och embossat en text från My Favorite Things Essential Sentiments.

Hoppas ni har inspirerats till att inte slänga ert verk om ni lyckas klanta till det lite. Det finns oftast ett sätt att rädda det på! 🙂  Men visst händer det att verk hamnar i papperskorgen…

Om ni vill ha något som inte finns i webbshoppen, kan ni alltid mejla anna@pyssloteket.se och fråga om hon kan ta in det åt er. Det kostar inte extra att specialbeställa! Aktuella öppettider till butiken hittar ni som vanligt längst ner i webbshoppen.

 

 

 

Inläggsförfattare: Caroline

Caroline
Pyssel är för mig, som nog för många andra, en frizon. En terapi. Håller mig (än så länge?) till kort. Favoritmärken: hmmmm… allt??! :D

Kommentera