Djuriskt kort

I slutet på sommaren fick jag kort-fnatt och gjorde massor med kort – jag vet inte varifrån inspirationen kom, men jag tog tacksamt emot den! Ibland kan det gå lite trögt att komma igång, ni vet, sådär att man VILL pyssla, men det händer liksom inget trots att man sitter vid pysselbordet långa stunder. När jag har pysselförstoppning så brukar jag titta på Pinterest, Youtube och be pysselkompisar om utmaningar – det brukar hjälpa för mig. 🙂

Nå, tillbaka till dessa kort som jag gjorde – idag ska jag visa ett av dem, med sööööta stämplar från Mama Elephant – Big News. Bakgrunden är gjord med ink smooshing-teknik – jag lägger färg på mitt craft sheet (underlägg) och trycker ner pappret i färgen. I det här fallet har jag använt mig av Distress Oxide-dynor (Tumbled glass, Broken china och Mermaid Lagoon) på akvarellpapper.

De små söta rackarna har jag färglagt med mina Altenew artist markers och ritat dit lite vita highlights/blänk med vit Poscapenna. När jag färglägger med markers stämplar jag med Memento – Tuxedo black, då Memento är en vattenbaserad dyna som inte löses upp av alkoholen i mina markers. Pappret som jag använder till stämpelmotiv som jag ska färglägga med markers är Neenah classic cardstock – jag gillar den tjockare varianten (110lb) av de två som Anna har i shoppen/webbshoppen, men det är såklart en smaksak.

En liten finishing touch som jag gjort på detta kort är att jag har ritat små cirklar och prickar i olika storlekar, i små kluster, kring motiven. Jag har ritat med svart penna och fyllt i med vit Poscapenna. Så här kan man t.ex. göra om man inte har några paljetter eller enamel dots, men känner att det saknas lite ”duttar”. 🙂 Enkelt och väldigt smidigt. Vimplarna har jag skurit till av vit cardstock och limmat ihop och satt fast med 3D-kuddar. Kortbasen är från en förpackning med färdiga kort och kuvert i naturfärg/kraft. Älskar dessa storpack med kort!!

Jag hoppas att pyssellusten infinner sig ute i slott och koja och att jag kunde inspirera lite med dagens inlägg!

Pyssla lugnt!

Inläggsförfattare: Tettiz

Älskar att få färgkladdiga fingrar! Favoriten är gult, men jag skapar i de flesta färger. Gör kort, skapar i mina art journals, pillar med ATC - pysselperiodare med stor kärlek till akrylfärger, fågelmotiv och handskrivet. Till vardags lärare och håller även kurser för Pyssloteket (just nu online) bland annat kortmakeri, art journaling till ATC-skapande. :)

Kommentera