Drömskt och vintrigt i blått med Shimmer Powder

Om någon frågar mig vad jag har för favoritpryl i skapandet skulle jag just nu säga stenciler. De tar liten plats och går att använda på massvis olika sätt. Från början när jag började med hobbyn kortskapande var min favoritpryl stämplarna. Stämplar har visserligen inte lämnat topp tre så idag visar jag en kombination av stencil och stämpel för en kortbakgrund.

Apropå favoritfärger och topplistor dimper blått in som god tvåa efter grönt. Så idag tänkte jag leka med Shimmer Powder Blue Blitz.

Jag puffar ut lite blått puder i en palettkopp genom att picka med fingret i botten på flaskan. Då kommer det ut lagom mycket. Sen sprayar jag lite vatten på pulvret och plockar upp den nu flytande färgen med en pensel.

Stencilen Leaf Burst från Altenew har jag fäst på pappret lite snett åt vänster. Se till att penseln inte är för blöt och försök att måla så att du inte kommer under stencilen. Misslyckades lite med det i mitten där ett par näraliggande fält flöt ihop men det ordnar sig i nästa steg och när man använder vatten så lever färgerna det är bara gilla läget.

Jag pickar också ut lite små små färgpigment från flaskan direkt på pappret och sprayar lite vatten på, så utkanterna blir lite fläckade. Låt torka innan nästa steg. Jag målar också täckningen på katten med Shimmer Powder. Ju mindre vatten desto mer skimmer. För ja, precis som förra veckan dyker en av katterna från Katzelkrafts stämpelark Les Chat Russes upp. Just nu verkar den slut i butiken men hör av er till Anna så kan hon säkert meddela när den kommer in igen.

Det skimrar drömskt och vintrigt om det blå, men det är förstås svårt att fota. Sen tar jag den lilla snöflingestämpeln från Altenew och placerar i mitten. Jag använder Distress Oxide Blueprint Sketch. Sen stämplar jag lite i utkanterna av pappret. Sen tar jag en blendingborste (det går även bra att använda Rangers blending tool) och tonar kanterna mörkblå med Distressen. Jag stänker lite vattendroppar på och suger upp med hushållspapper, så får man vita prickar i färgen som förstärker det snöiga.

Den lilla texten ”the small moments” kommer med snöflingestämpeln, fast jag valde att stansa ut ”Enjoy” i stora bokstavsdies istället. Sedan har jag stansat ut ordet i mossgummi och lagt under så ordet poppar lite från pappret. En kul teknik att använda för att sätta text på kort. Här är ett liknande alfabet från Altenew med”fria” bokstäver så man kan stansa ut ord.

Jag har ramat in kortet med mörkblå cardstock på vit kortbas. Ett kort som kan passa som nyårshälsning och ett hopp inför 2020 om många små mysiga stunder.

Vi hörs på det nya året! Ha det bäst nu!!

// Pyzzlot Karin

Inläggsförfattare: Karin Å

Karin Å
Att skapa med stämplar, dies, färg och stenciler... frågan är om det är en hobby, en terapi eller ett galet beroende. Haha! Jag har hållit på i över tolv år och skapar mest kort. Jag gillar olika stilar, att prova nya grejer och att köpa allt jag villhöver! ;-P

3 reaktioner på ”Drömskt och vintrigt i blått med Shimmer Powder

  Profilbild

  Bibbi

  (27 december, 2019 kl. 09:07)

  Mycket vackert kort. Men jag har en undran. Jag tycker att när jag använder shimmer powder så ”läcker” det färg från det färdiga kortet, så fingrarna färgas. Inte så kul att skicka/lämna över ett sådant kort, så jag sprayar fixering över, men deet kan behövas mycket.
  Vad har du/ni i DT-gänget för upplevelse av detta?
  /bibbi

   Karin Å

   Karin Å

   (27 december, 2019 kl. 09:30)

   Hej Bibbi, det gjorde mina oxå i början. 🙂 Lärde mig att jag haft för mkt pigment som inte lösts sig i vatten. När allt pulver lösts sig släpper det inte efteråt. Prova tekniken att bara picka lite på botten så kommer mindre färg och använd lite mer vatten. Vill du ha det täta skimret kan man även göra som jag gjorde här blanda pigment i lite lite vatten först och sen fästa på pappret.

  Profilbild

  Bibbi

  (27 december, 2019 kl. 12:05)

  Toppen, tack 🙂 Då ska jag testa det /bibbi

Kommentera