Bygg en hjälte-cool scen med stenciler

Månadens tema är stenciler! Hurra säger jag. Stenciler är oerhört användbara. Inte bara för att skapa mönster utan hela scener faktiskt. Så idag tänkte jag visa hur jag skapar en cool scen med hjältetema med hjälp av flera stenciler och Distress ink stämpeldynor.

Hjälten i fråga är Batman och utgångspunkten är den coola textstämpeln från Katzelkrafts ark ”Be Batman” med just stämpeln ”Always be yourself, unless you can be Batman, then always be Batman”. Ett fantastiskt citat som mina söner haft på flera tröjor.

Jag tänker mig en scen med en Batmansilhouette framför Gotham och en himmel med fladdermöss fladdrande här och där.

Jag börjar med att skapa en Batmanstencil genom att rita av en silhouette av ansiktet på en bit OH-plast och klippa ut den. Gjorde jag det på fri hand? Nix, jag hittade en bild som jag tog upp på en iPad och ritade av med OH-plasten på skärmen. Snabbt fixat med andra ord.

Ögonen klipper jag till av washitejp och fäster på. Sen färgar jag in med Distress Oxide Black soot. Här hittar du blending-verktyg för infärgning. Jag jobbar alltid i cirkelrörelser.

Sedan lägger jag stencilen City Scene från Altenew över och gör två husrader i Distress Oxide Iced Spruce.

Efter det stämplar jag texten och lägger en utstansad måne i OH-plast och färgar himlen runt i kring med Distress Ink Pumice Stone och Antique Linen.

Sen lägger jag en ”stencil” igen av OH-plast med utstansade hål i och lägger Tim Holtz stencil med de snygga fladdermössen så jag kan lägga dem i cirkelformade mönster lite här och där på himlen. Som en liten flirt med Bat-signalen som brukar lysa upp himlen i serien.

Sist gör jag moln på himlen med stencilen från My Favorite Things. Den verkar tyvärr slut just nu, men hör av dig till Anna så går den säkert att ta in igen.

Hoppas du fått lite nya idéer till hur du kan använda eller faktiskt göra stenciler och att du får en bra start på ett kreativt år!

// Pyzzlot Karin

Inläggsförfattare: Karin Å

Karin Å
Att skapa med stämplar, dies, färg och stenciler... frågan är om det är en hobby, en terapi eller ett galet beroende. Haha! Jag har hållit på i över tolv år och skapar mest kort. Jag gillar olika stilar, att prova nya grejer och att köpa allt jag villhöver! ;-P

Kommentera