Kort x 13.

Snart är det dags för mina barn att fylla 8 år! Tjatet och planerandet av kalas har från deras sida pågått sedan oktober. Nedräkning. Kalas på lekland, klätterställen, simhallen… ideérna var många och planerna storslagna och det blev värre och värre… Vi påpekade att de bara kan bjuda ett par kompisar om vi ska vara på såna ställen, det blir för dyrt annars.

Så kom jag på idén. Biokalas. Hemma. Film, myskläder och stora mängder popcorn. Åh tack gode gud! De nappade! De var LYRISKA! Så nu har det planerats på en mer rimlig genomförbar nivå!

”Mamma kan du pyssla fina inbjudningskort då??” Javisst. 13 stycken. Då vill man att det ska gå fort, så idag tänkte jag visa hur jag gjorde!

Jag började med att tejpa upp akvarellpapper på en hård kartongskiva med tejp som är lätthäftande. Washitejp fungerar bra eller iCrafts removable purple tape. Anledningen till att jag tejpar ner pappret är att jag kommer använda mycket vatten och jag vill att pappret ska buckla sig så lite som möjligt.

Kartongskivan jag använder här är ett 12×12 ark grafix chipboard som jag har täckt med klar pakettejp. Det fungerar bra med att kraftigt backstycke från ett block också. Ex. cansons akvarellpapper. Enda anledningen till att jag tejpat kartongen är att jag vill att den ska tåla vatten samt att utsättas upprepade gånger för tejp som tas bort. De fungerar även bra att använda som underlag om man sprayar eller kladdar med något då den går lätt att torka av sen.

Jag målar först på flödigt med vatten innan jag lägger på vattenfärger. (Det går lika bra med distress reinkers!) Jag jobbar in färgerna över hela sidan uppifrån och ner från vänster till höger. Noga med att gå ut över kanten varje gång så jag inte får ränder jag inte vill ha.
Sedan strör jag över lite flingsalt. Det går bra med vanligt salt också men mönstret blir större med flingsalt och jag vill ha en kraftigare effekt.
Hur kraftig effekten blir kommer påverkas av flera saker. Hur blött pappret är, vad det är för kvalité på vattenfärgen och vad man har för papper.

När allting är ORDENTLIGT torrt så kan man ”sopa av” saltet med lite hushållspapper eller dylikt.

Efter som månadens tema är stenciler så valde jag att jobba vidare lite mer med bakgrunderna. Jag la en stencil över och försökte välja en distressfärg som matchade min bakgrund och arbetade lite slarvigt med en ink blending tool. Stencilen jag använde är Bubble Wrap från Altenew.

Jag stansade ut ”Party” i svart cardstock med die från MFT som heter just Party. Här tänkte jag till och använde den förträffliga tejpen som Caroline tipsade om förut. Den har sedan dess kommit in i sortimentet, tyvärr slut just nu men den kommer igen!
Man sätter tejpen på baksidan av det man vill stansa ut och vips slipper man hålla på limma sen! Så bra, superklistrig men samtidigt inte seg att stansa igenom!

Som grand finale målade jag alla ”party” med penna Aqua Shimmer Glitter Gloss från Nuvo och sedan limmade jag fast lite bling från långt in i mina gömmor…

”Biobiljetterna” har min sambo gjort i Photoshop och en för varje film som kommer erbjudas skickas med. Vi har två platser i huset där man kan se på film så det kommer finnas två ”salonger”. 😉
Det finns även en kortlänk på biljetten så man kan se trailern innan och bestämma vilken film man vill se. 😉
Nu hoppas vi att de inbjudna kan komma!

Ses om ett par veckor igen!

Inläggsförfattare: Malin

Pyssel för mig är avslappnande och rogivande! Vissa perioder pysslar jag massor, andra inte alls. Har sambo, tvillingar, otäckt många akvarellpaletter och massor av dammråttor... Kan inte vara utan Lawn Fawn, copic markers, distresser och dies och vattenfärger och penny black och stenciler och...och.. och... ja ni känner nog igen er! ;)

1 reaktion på ”Kort x 13.

    Linda

    (16 januari, 2020 kl. 10:18)

    Men vilken rolig idé o tack för tipsen ?

Kommentera