Kortskiss, färgfyrverkeri och festliga fåglar

När jag tolkar skisser blir det ungefär som när jag följer recept ur en kokbok. Jag höftar lite, lägger till och drar ifrån, fast jag tänker ändå att man som vid matlagning ändå ska förstå att det är boeuf bourguignon man har gett sig på.

Och apropå franska favoriter, så använder jag mig återigen av Katzelkraft stämplar. Men jag rör mig vidare i djurlivet och testar fågelarket denna gång. Jag utgick från den här skissen från Tettiz.

Jag började med att lägga modelling paste genom Altenews stencil Leaf Burst. Ja, ni känner igen den från tidigare inlägg. 😀 Den är ju oerhört användbar oavsett tema och årstid på kort! Sedan, när pastan torkat, färgar jag in pappret med Distress Oxide. Modelling paste hittar ni här.

På området utan för de upphöjda löven gör jag mönster med Echo parks stencil Market branches. Här hittar ni Tim Holtz Blending tools som ni kan använda för infärgningrn.

Fågeln har jag färglagt med vattenlösliga pennor (liknande finns här och här hittar ni vattenpensel för uttunning och blending). Näbben och vingen har jag stämplar upp en gång till och klippt ut. Detta för att kunna skapa en 3D-figur med accessoarerna solglasögon och drink från Katzelkrafts ark Drôles d’accessoires. Jag har alltså fäst näbb, solglasögon och vinge på 3D-kuddar .

Sedan har jag ramat in texten enligt skissens modell och fäst ett par paljetterA, också enligt skissens placering. Så här blev det färdiga kortet.

Inläggsförfattare: Karin Å

Karin Å
Att skapa med stämplar, dies, färg och stenciler... frågan är om det är en hobby, en terapi eller ett galet beroende. Haha! Jag har hållit på i över tolv år och skapar mest kort. Jag gillar olika stilar, att prova nya grejer och att köpa allt jag villhöver! ;-P

2 reaktioner på ”Kortskiss, färgfyrverkeri och festliga fåglar

  Profilbild

  Elisabeth

  (7 februari, 2020 kl. 10:59)

  Tuff och kaxig fågel i snygga färger med det lilla extra.
  Toppenkul idé

   Karin Å

   Karin Å

   (7 februari, 2020 kl. 11:02)

   Tack! Ja, jag hoppas det är ett kort man blir glad av och som man får lite feststämning av!

Kommentera