Hej Uggla, tjena Moss kom hit en stund till oss…

… vi sitter ju här! Här? Visst ni sitter ju där!

Jösses, nu har jag haft den där gamla barnprogramssignaturen i skallen två veckor tack vare Babsans moodboard. Tänker att enda sättet att få ut den är att få ner den på ett papper. Så då tänkte jag använda mig både av Babsans moodboard och kortskiss. En alldeles given plats hade ugglorna från stämpelarket Les Chouettes från Katzelkraft såklart!

Jag använde stencilen Boulders från Dylusions (beställningsvara, mejla anna@pyssloteket.se så kan hon nog ta hem ett ex till dig) för att skapa cirklarna och ”maska” in ugglorna. Sen färglade jag dem med Distress inks och Oxides med både stora och små ink-blenders och vattenpensel. Ovanpå inks-ytan stänkte jag med vatten för att få den fläckiga looken.

Sedan använde jag en av mina favoritstenciler från Altenew Leaf Burst (i skrivande stund är den slut men hör av dig till Anna om du vill beställa ett ex).

Jag accentuerar kanterna på löven och cirklarna med vit Posca-penna.

Sedan stansar jag ut ”simma” med typsnittet Little lowercase letters från My Favorite Things (det är slutsålt i butiken men hör med Anna om det går att ta in igen) och ”lugnt” med Olivers Stitched ABC från Lawn Fawn. Ordet simma glossar jag med glitterlim och Glossy Accents. Sen ramar jag in motivet med mörkblå cardstock.

Jag vände lite på formatet i Babsans kortskiss och inspirerades av de rundade kanterna.

Från moodboarden plockade jag motivet och färgerna även om jag fokuserade på sjuttiotalsjeansen.

Hur skulle du tolka skissen och använda moodboarden? Tycker du att månadens nya tema är lika inspirerande för ditt skapande som vi får du gärna visa upp dina alster för oss, antingen i vår Facebookgrupp eller på Instagram under taggen #pyssloteketmood

Simma lugnt!!

Inläggsförfattare: Karin Å

Att skapa med stämplar, dies, färg och stenciler... frågan är om det är en hobby, en terapi eller ett galet beroende. Haha! Jag har hållit på i över tolv år och skapar mest kort. Jag gillar olika stilar, att prova nya grejer och att köpa allt jag villhöver! ;-P

Kommentera