Kort till en Star Wars- fantast

Mina barn får såklart handgjorda kort på sina födelsedagar. Ofta på något tema som de för tillfället intresserar sig för. Det brukar vara jag som bestämmer detta tema. Men när, för några veckor sedan, när storebror fick ett Fortnite-kort, så tog lillebror saken i egna händer och yrkade på att när han fyllde år skulle jag göra ett Star Wars kort – ett med en klon närmare bestämt.

Jag hade en aning om hur eftersom jag, i våras på Star Wars dagen, hade skapat ett Darth Vader kort (se blogginlägget här). Jag har även gjort ett Batman kort i samma stil. Så jag använde mig av samma teknik nu: Distress Oxides, stenciler för bakgrunden och egenhändigt gjord stencil på en klon.

Så här gick jag tillväga steg för steg:

1. Jag letade fram en stiliserad bild på internet av en klonhjälm på en IPad. Sedan tog jag en bit acetat, eller OH-plast och ritar av bilden med en spritpenna.

2. Först klipper jag ut konturerna bara och tejpar fast hjälmen på pappret. Sedan drar jag Distress Oxide på min mixed media glass mat och sprayar lite vatten på. Sen pressar jag pappret med hjälmen mot i en sk. Ink smooshing teknik. Det skapar en grundfärg för bakgrunden.

3. Sedan med hjälm-stencilen fortfarande på plats använder jag City Scene stencil från Altenew, Sunrise Radiating och Clouds stencil från My Favorite Things samt en som är väldigt lik Hocus Pocus från Tim Holtz för att skapa bakgrunden med Distress Oxide och ett Ink Blending Tool som du hittar här i lite olika varianter.

4. Sedan börjar jag med de inre detaljerna på hjälmen. Det är först nu jag klipper ut dem och distressar dem del för del.

5. Sedan blöter jag handen och stänker över pappret, låter det ligga några sekunder innan jag suger upp vattnet (och lite av färgen) med ett hushållspapper. Så får jag de ljusare färgfläckarna.

6. Av ett annat papper som jag oxå färgat in med distresser i samma färgschema skär jag ut bokstäverna till namnet och texten ”sju”. Det stora typsnittet är Brush Alphabet Die från Altenew. Kontakta anna@pyssloteket.second du vill beställa det. Det lilla typsnittet är Little Lowercase Letters från My Favorite Things.

7. Sist ramar jag in motivet med cardstock och fäster på en kortbas.

Hoppas ni fått lite idéer hur man kan skapa coola tema kort med hjälp av stenciler, både hemmagjorda och inköpta. Ha det så kul!

Inläggsförfattare: Karin Å

Karin Å
Att skapa med stämplar, dies, färg och stenciler... frågan är om det är en hobby, en terapi eller ett galet beroende. Haha! Jag har hållit på i över tolv år och skapar mest kort. Jag gillar olika stilar, att prova nya grejer och att köpa allt jag villhöver! ;-P

Kommentera