Sommarpysslarna – Stephanie

Hej på er!
Jag heter Stephanie men kallas för Stephi. Jag har fått den stora äran att vara en del av ”Sommarpysslarna”

Lite historik: Jag började göra kort 2009. Jag älskade att skapa tittskåp, askar och skor.

Jag har tillhört flera designteam under min resa men inte just nu. Jag tog en break 2016 men är nu tillbaka och bara sprutar ut alster. Det är så himla roligt och rogivande. Jag älskar färg och kladd och stämplar. Jag ser ofta hemsk ut om händerna så nagelborsten går varm här hemma. Jag gör de flesta bakgrunder själv. Jag är lite kär i min geliplate, som används för både bakgrunder till kort och tavlor. Jag använder den även till imagetransfer av foton/magasin. (Min gelliplate har tyvärr blivit lite gul av för starka medium)

Det är en teknik där man överför utskrivna foton eller bilder från modetidningar på sin geliplate. De kan bli tavlor eller användas till kort eller till sin art journal. Sedan gör man ett tryck och har man tur blir det en snygg bild. Allt handlar om att ha magasin med lite mer glossy papper, för att det ska funka. Det är bara att testa sig fram. Blir det ett dåligt tryck gör jag något annat av det pappret. Tex en bakgrund till kort. Angående transfer från foto är det väldigt svårt att få det snyggt. Jag river mitt hår och har testat flera olika varianter på överföring så just nu håller jag mig till magasin. Barnen skrattar hemma då de hör brayern snurra runt. Är du beroende säger min stora son? Har du ingen gelliplate så rekommenderar jag en. Jag använder den med oxide inks och sprayflaska med vatten men även med akrylfärger.

Jag är nyfiken och gillar testa olika produkter. Just nu har jag fått upp ögonen för alcohol inks och testar mig fram. Jag blåser ut färg och gör mönster. När något går åt fanders brukar jag vända och vrida på det och oftast öppnas nya möjligheter då. Man måste våga för att vinna. Eller hur?

Min stil har ändrats mycket, från pastelliga romantiska kort med många lager dies och massa blommor till mer enkla kort.

Jag använder mer starka färger nu. Blir glad av färger! Har gjort några tavlor med Dina Wakleys läckra stämplar ihop med min geliplate. Jag gör även knasiga figurer jag sätter ihop av papper. Det är befriade att bara ha kul och göra det fantasin för en till.

Jag håller till på insta och heter där stephiskapar -> https://www.instagram.com/stephiskapar/

Stort tack för mig och Pyssloteket som ville ha mig med.

Glad midsommar!

/Stephi

Inläggsförfattare: Gunilla

Pysselnörd vars hjärta klappar lite extra för kortmakeri, tekniker och distress inks.

Kommentera