Gammalt & nytt

Karins upptåg på Facebook, med 30 utmaningar på 60 dagar, har verkligen varit en superbra kickstart för kreativiteten den här sommaren. Jag tror att det är något med formen, att man bara får ett ord att associera fritt till, som stimulerar mig. Att det inte är så uppstyrt med drösvis med regler och förhållningsorder. Och det verkar inte bara bara var jag som gillar den, vi har fått in galet många fina bidrag! Det är kanske ett format att fundera över inför höstens CC (för en sån vill ni väl ha?!).

I vilket fall så har dessa öppna ord skapat bilder och idéer i mitt huvud och sen har jag rumsterat om i skåp och lådor för att hitta produkter som kan bidra till den bilden. Det har blivit en salig blandning av gammalt och nytt, av tekniker, av både clean and simple och lite mer pålastade alster. I skrivande stund har jag åstadkommit 25 av 30 utmaningar men de som är kvar nu är svååååra. Men jag har en veckas semester kvar så det kanske kan gå?

Här kommer mina tre senaste bidrag. Nummer 17: ”Sommarhuset”

”Sommarhus” manar omedelbart fram bilder av småblommiga tapeter för mitt inre så jag har illustrerat ”Sommarhus” inifrån och ut istället för tvärtom som kanske känts mer logiskt.
Genom fönstret från Lawn fawn kan man se små kreatur från Mama Elephant som blåser maskrosfrön… 
…eller blir bortblåst med ett.

Nästa kort är nr 21 ”Sommar, sommar, sommar”

Jag upprepade stämplar från Lawn fawn ett antal gånger på akvarellpapper och sen gjorde jag en slarvig färgläggning med distress inks som akvarellfärger.
Jag brottades länge med hur jag skulle använda panelen, den skulle gjort sig väldigt bra som bakgrund, men till sist gick jag med ursprungsidén att stansa ut bokstäver.
När jag skulle montera så fick jag för mig att använda 3D-kuddar. Det gick åt några stycken…

Sista kortet ut är nr 14 ”Under ett paraply”

Söta stämplar från Mama Elephant som jag färglagt med alkoholbaserade pennor.
Distress ink i färgerna Kitsch flamingo, Squeezed lemonade och Salvaged patina utgör bakgrunden tillsammans med opalfärgad foil över en (privat) stencil.

Deadline är nästa söndag, 15 augusti. Än är det inte för sent att ge sig in i leken!

I nästan samma veva börjar saker återgå till det något så när normala: Anna slutar sin semester och butiken öppnar den 17 augusti, dock med sommartider. Det betyder att butiken är öppen 11-15 tisdag tom fredag förutom torsdagar när det är extraöppet till 17. Fram till dess är det sporadiskt packande och skickande som gäller och inget som svarar på mail eller i telefon.

Hoppas du har en riktigt skön sommar!!

 

 

Material:

Mama Elephant Stämplar: ”Dandelion wishes”, ”Scene builder”, ”Flower shower”

Lawn fawn: Stämplar: ”Simply celebrate: Summer”, Papper: ”Watercolor wishes”, ”Hello sunshine – remix”, Dies: ”Wonderful window”

Altenew: Caps bold Alphabet die

Distress ink: Kitsch flamingo, Squeezed lemonade, Salvaged patina

Craft consortium: Wild & bloom

Foil: Transfer gel duo, Deco foill – opal

Inläggsförfattare: Gunilla

Pysselnörd vars hjärta klappar lite extra för kortmakeri, tekniker och distress inks.

Kommentera