Sju dagar att fira i ny pysselutmaning

Som kortmakare och pysslig kreatör finns det all anledning att aktivera dig under tre veckor mellan januari och februari. Och nej det är inte bara för att det är alla hjärtans dag den 14 februari. Och såklart fixar vi en utmaning till detta!

Jag blev inspirerad av Veronica som önskade Happy Stickers day i torsdags att jag var tvungen att kolla om det fanns andra roliga temadagar för oss pysslare. Det gör det verkligen och mer därtill.

Om man tittar på sidan nationaldaycalender.com kan man sannerligen förlora sig själv över olika saker som uppmärksammas på årets alla dagar. Jag blir genast sugen på att fira Popcorndagen den 19 januari, och undrar samtidigt vad ”Ha roligt på jobbet-dagen” den 28 januari kommer innebära här i lägenheten och om Internationella mysbyxedagen den 21 januari kommer gå obemärkt förbi i arbeta hemma-läget. Meeeeen åter till dagarna för alla oss Pysslonörds:

 • Den 21 januari är det Kramens dag, men i dessa virustider rekommenderar vi att de delas ut per post. #papperskram
 • Den 24 januari är det Komplimangens dag – skicka en hyllning vikt på mitten och tala om varför hen är så bra. Eller varför inte ge dig själv en komplimang genom en art journal-sida eller LO?
 • Den 26 januari är det Din partners dag – jag menar varför vänta till alla hjärtans dag? Var först på bollen och visa uppskattning för din sambo/partner/maka/make redan i januari. Kanske gör du en mixed media tavla eller en LO eller bara en liten tag på en blombukett för att påminna om hur mycket du tycker om att ni är tillsammans. Om du är solo kan du passa på att hylla ditt husdjur (dammråttor inkluderade).
 • Den 7 februari är det Skicka ett kort till en vän-dagen. Jag menar bara för att. Vem blir inte glad av ett sånt kort? Någon du inte träffat på länge kanske?
 • Den 11 februari är det Bli vän med någon-dagen. Kanske finns det någon person i din närhet som behöver veta att du finns där. Eller så skaffar du helt nya genom att byta Artist trading cards med någon likasinnad pyssling?
 • Den 11 februari är det också Internationella dagen för de sjuka – ja, preppa krya-på dig korten – det behövs nog många i år och glöm inte de som mer långvarigt kämpar.
 • Den 14 februari är det då slutligen Alla hjärtans dag. Ett kommersiellt jippo menar vissa men håll det enkelt, satsa på handgjort och låt det komma från hjärtat.

Sju dagar att uppmärksamma alltså. Sju dagar att pyssla till. Vilka väljer du? Vi utmanar dig att skapa sju alster under den här perioden. Du kan välja om du satsar alla på en av dagarna eller ett på alla, eller sprider ut det lite men utmaningen är sju alster och deltar du i tävlingen kan du delta med max sju alster totalt.

Du får gärna använda gärna månadens moodboard/skiss som inspiration om du vill. Den hittar du här och jag kompletterar med februaris när den kommer.

Om du vill vara med i tävlingsdelen av denna utmaning gäller följande: Självklart ska alstren vara nyskapade för denna utmaning. När tiden är ute utser vi en vinnare som skapat minst fem alster i utmaningen. Vi kommer att välja en vinnare bland dem som huvudsakligen eller tydligt använder sig av produkter/varumärken som finns i Pysslotekets sortiment. Är du osäker på vad det är kan du kika här. Vinnaren kommer under en dag kommande månad få synas i bloggen som månadens gäst.

Var postar jag mina alster?
Vi har gjort ett album för utmaningen i Pysslotekets Facebookgrupp (kommer upp under helgen). Där har dagarna att fira lagts som foton. Du postar dina alster i kommentaren under rätt omslagsbild. Du får gärna posta dem på Instagram och tagga #pysslokram eller #pyssloteket med en kommentar om utmaningen så kanske vi plockar upp just ditt bidrag i ett och annat inlägg på vårt Instakonto. Lycka till!

Här är några inspirationsalster där jag nästan uteslutande använt mig av stenciler och stämplar från Altenew och Distress Oxides . Jag inspirerades lite av färgskalorna i månadens moodboard. Men det måste väl betraktas som en väldigt fri tolkning 😄.

Ett kort till Komplimangens dag. Blomman är från detta stämpelset. Vasen är från ett Darkroom Door set som jag är osäker på om det går att få tag på. Texten kommerseråd två olika Altenewset; Illusion Diamonds och Simple Flowers stamp set som du kan be Anna beställa från Altenew. Stencilerna är Bubble Wrap och On the plus side

Ett kort till Kramens dag:

Diesen ”Big Hugs” här är från Hero Arts och fjärilen Tim Holtz Ephemera. Tulpanbuketten är denna stämpel.

Ett kort till Skicka kort till en vän-dagen kanske:

Blommorna hittar du här. Texten är från setet Note for you från Altenew som är beställningsvara. Bakgrunden är stämplad med en cool mönsterbakgrund från Altenewsetet Illusion Diamonds, som du kan beställa. Samma sak med vasen dom kommer från setet Versatile vases. Mejla anna@pyssloteket.se om du vill beställa.

Inläggsförfattare: Karin Å

Att skapa med stämplar, dies, färg och stenciler... frågan är om det är en hobby, en terapi eller ett galet beroende. Haha! Jag skapar mest kort, men även art journal-sidor och mini-album. Jag gillar olika stilar, att prova nya grejer och att köpa allt jag villhöver! ;-P

4 reaktioner på ”Sju dagar att fira i ny pysselutmaning

  […] Hur du än väljer att fira eller uppmärksamma dagen så kommer här ett gäng kort på temat kärlek och uppskattning. Kanske kan de vara till hjälp om du är med i vår 7-dagarsutmaning som du kan läsa mer om här. […]

  […] stämplar som hade med vänskap, alla hjärtans dag, krya på dig mm att göra, eftersom vi har en utmaning kring det. Det är så praktiskt att ha en lite ask med färdiga små motiv att välja bland. […]

  […] inte vår utmaning som pågår fram till den 14 februari. Fortfarande gott om tid att vara med och nu har ni en ny […]

  […] alster i utmaningen Pysslokram. Så mycket kärlek, vänskap och omtanke (läs mer om utmaningen här). Innan jag presenterar vinnaren vill jag göra några nedslag i de olika delutmaningarna och peka […]

Lämna ett svar