Februari moodboard och skiss

Tänk att hela januari redan har gått och nu är det 1:a februari. Då är det hög tid för en ny moodboard och skiss. Den här månaden fokuserar vi på vinter och temat #pysslokram. Det står var och en fritt att tolka både moodboard och skiss precis hur man vill. Om du hakar på vill vi jättegärna se vad du skapar! Antingen i vår facebookgrupp eller på instagram, använd då vår tag #pyssloteketmood så vi hittar dig!

Jag valde idag att inspirera med med två kort till månadens skiss.

Här har jag använt mig av en väldigt rolig teknik med Deco Foil. Jag har ingen lamineringsmaskin så när produkten Transfer Gel DUO kom ut blev jag överlycklig, nu kunde man nämligen använda folie utan värme och endast använda det ihop med en die cut maskin som t.ex en Big Shot. Man applicerar Transfer Gel DUO genom en stencil och låter det torka cirka 1 timma. Ytan blir då klistrig. (Se till att det verkligen står DUO på burken, om det inte gör det så är det den andra varianten som kräver en lamineringsmaskin!!). När gelen torkat så är det dags att lägga på folie och köra det genom Big Shoten och så får man en riktigt cool foliering. Här har jag använt en stencil från Tim Holtz (Bouquet THS143) och en hjärtstencil från mina gömmor (Lawn Fawn har en liknande).

Jag använde mig av Deco Foil Summer Rainbow från Thermoweb. Alfabetet är från Altenew och heter Bold Alphabet die. Jag avslutade med några paljetter och droplets från en av Buttons Galore’s underbara blandningar. Något som kan vara värt att tänka på, om man limmar en droplet (alltså en lite större glaspärla) så torkar inte limmet om man placerar det på foliet 😉

På kort nummer 2 använde jag mig av samma folie men med en annan stencil.

Här la jag även till lite extra hjärtan utskurna med hjärtdies från Hero Arts och Lawn Fawn och använde mig av guldfoliepapper samt guldglitterpapper från American Crafts. Texten är från Hänglar & Wings och setet Ascoola vänner.

Några tips till när man använder just Transfer Gel DUO:

  1. Se till att ha rätt storlek på din bakgrund från början. Den folierade ytan är VÄLDIGT känslig och kör man sin panel genom sin stansmaskin efter man folierat så lämnar plattorna avtryck på ytan.
  2. Det behöver inte vara ett tjockt lager med gel, bara se till att täcka med ett tunt lager. Det torkar dessutom snabbare.
  3. Försök göra ytan så jämn som möjligt, är gelen ojämn så kan det synas genom folien efteråt.

 

Glöm inte vår utmaning som pågår fram till den 14 februari. Fortfarande gott om tid att vara med och nu har ni en ny moodboard och skiss att inspireras av också.

Inläggsförfattare: Marianne

Kortmakare med passion för "ink blending" och små söta djurstämplar. Smått besatt av allt Lawn Fawn och kan inte hjälpa att köpa söta mönsterpapper, bara för att ha dem hemma att klappa på.

1 reaktion på ”Februari moodboard och skiss

Lämna ett svar