London calling!

I veckan som gick fyllde min dotter 18 år. ARTON!! Det känns helt obegripligt! Men om inte annat så är det en logisk förklaring till de grå hår och (skratt-)rynkor som börjat dyka upp…. 

Jag vet inte hur det är hos er andra med tonårsbarn men jag tycker att det blir mer och mer omöjligt att hitta på bra presenter. När det nu var en lite ”större” födelsedag så bestämde vi att hon skulle få en weekend i London av oss, men på villkoret att hon får släpa på sin mamma 😉 Nån vecka innan vi skulle åka så överlämnade vi ett kort med Londontema som innehöll resehandlingar, Oyster card (motsvarande SL-kort) osv. Hennes min var obetalbar, mest för att det så uppenbart var ett antiklimax att få sin artonårspresent en vanligt torsdagmorgon.

Framsidan av kortet har jag gjort genom att färga in en bakgrund med distress reinkers i färgerna Fired brick och Faded jeans. Jag skvätte både vatten och vit färg över bakgrunden för att ge den lite mer struktur och när den var helt helt torr så embossade jag Union jack med genomskinligt embossingpulver över hela bakgrunden. När embossingen hade svalnat gick jag över hela bakgrunden med en svart dye ink (det kan ha varit Lawn fawns) för att skapa illusionen av en svart botten. Även det embossade lagret fick lite vita färgstänk.

På en bit vellum maskade jag ihop och embossade övriga motiv. De kommer från en riktigt gammal goding: Stampers Anonymous ”Paris to London. Att embossa på vellum funkar finfint om du bara värmer upp din värmepistol rejält innan och inte värmer för länge på samma ställe! Ordet ”calling” stansade jag ur en överbliven slatt av mitt infärgade papper plus tre gånger till ur vit cardstock för att ge bokstäverna lite höjd.

Till insidan gjorde jag en enkel ficka där jag monterade datumen som jag stansat ut. Texten stämplade jag med hÄnglar & Wings ”Rakt alfabet”.

Jag gillar att ge upplevelser & presentkort som gåvor men förpackningarna de kommer i är ju inte alltid så roliga så jag tycker om att göra egna och spinna på presentens tema. Det finns ju så himla många kul varianter av kuvert, askar, chokladkort osv så har du inte provat tycker jag att du ska göra det; mottagaren blir garanterat dubbelt så glad!

/Gunilla

 

PS! Sommar, sommar sommaaaar…. Kom ihåg att det innebär stängda lördagar och att butiken är helt stängd v. 30-32 (23/7 – 15/8)

Inläggsförfattare: Gunilla

Pysselnörd vars hjärta klappar lite extra för kortmakeri, tekniker och distress inks.

Kommentera