En extra touch med stygn – 3 olika idéer med gästdesigner Jennie Passvik

En liten detalj som några enkla stygn kan ge en extra dimension till dina projekt! Det absolut enklaste sättet, och en av mina personliga favoriter, är att använda en die/stans med denna effekt (så kallad ”stitched”), och det finns väldigt många dies i butiken inom den kategorin, och väldigt många av dem står med på min lååånga önskelista! Ramar, kanter, former, you name it! Hjärtat här nedan är nog en av de allra finaste:

jenandtricks_stitches_Card_heart

Den här stansen både skär ut själva hjärtat och skapar denna sömnadseffekt:

jenandtricks_stitches_Card_heart2

Sedan kan man så klart brodera för hand också med riktig tråd! Det tar lite längre tid men resultatet blir himla fint tycker jag. Ser alldeles extra handgjort ut:

jenandtricks_stitches_Card_birthday

För att underlätta det lite för mig själv har jag först stämplat ”Happy Birthday” med en stämpel från Lawn Fawn, och sedan broderat över det motivet:

jenandtricks_stitches_Card_birthday2

Är man sedan lite lätt trött på att sy för hand… så kan man ju alltid dra fram sin trogna symaskin. Du kan sy fast dekorationer eller sy fina kanter längst ramen på en scrapbook layout! Var lite varsam bara så att du inte syr över områden där du använt mycket lim, så du slipper få lim i maskineriet.

jenandtricks_stitches_LO2

På denna layout sydde jag fast delar av min titel, några fina dekorationer från Studio Calico, remsorna i mitten där jag skrivit min journaling, samt runt hela kanten på min vita cardstock:

jenandtricks_stitches_LO

Ett annat tips är att det kan vara lättare att sy fast vissa genomskinliga dekorationer, som annars är svåra att limma fast på ett snyggt sätt.

Alla mönstrade papper som jag använt mig av till dessa projekt kommer från märket KaiserCraft, även dessa hittar ni såklart i butiken!

Hoppas detta gett lite idéer och inspiration, och att ni haft en riktigt pysslig valborgshelg! Nu stundar en ny vecka med nya kreativa inlägg från Pysslotekets inspirationsteam, så håll utkik!

/Jennie, a.k.a. jenandtricks

jennie / jenandtricks

http://static.inlinkz.com/ppr.js

Inläggsförfattare: Jennie

Multipysslare sedan jag var liten tösabit, och har jag bara papper, penna, sax och lim i väskan så är jag lycklig! Älskar scrapbooking, kortmakeri, art journaling, att måla i akvarell och akrylfärg, och som så många andra i designteamet är jag även en crazy cat lady, I can't help it! Kan ofta nörda ner mig i en viss teknik eller specifika märken i perioder, men gillar att variera mig och testa nya saker. Det bästa som finns är bra pennor, fina papper och anteckningsböcker, och finner mycket inspiration i mina vänners kreativitet. Till vardags jobbar jag som handläggare på en myndighet, men under min fritid är skapandet det som gör att mitt hjärta klappar!

Kommentera