Layering stamps – ett alternativ till att färglägga

Om du inte tycker att det här med färgläggning är särskilt kul eller lockande men ändå vill göra kort med färgade motiv så kanske layering stamps kan vara något för dig.

Det finns många olika set med motiv, kanske allra mest blommor i olika former och storlekar men även djur och mat eller godsaker. Ett av mina favoritset är till exempel Layered cupcake från Altenew, toppingen ser så himla god ut och blir så snygg med hjälp av stämplarna!

Det bästa med många av dessa layering stamps är att det ofta finns ett ”lager” med linjerna i motivet vilket gör att man också kan färglägga själv eller välja att stämpla motivet utan linjer, som på korten nedan eller ATCerna ovanför.

 
Dessa blommor och blad kommer från Altenews set Beautiful day och jag har ett äldre inlägg med flera färgkombinationer här.

Det kan vara lite pilligt att placera motiven på rätt plats i varje lager och en stamping platform underlättar en aning men det går att lyckas utan också, man får vara lite mer försiktig innan stämplingen bara så det blir på rätt plats. Ett annat tips kan vara att använda en akrylkloss med fötter på, tex Martha Stewarts Stamp mount with foam som hjälper dig att hålla stämpeln ovanför motivet medan du passar in placeringen av stämpeln.

Altenew tillhandahåller hjälpguider för placering av de olika lagren som kan vara praktiskt även med en stamping platform, ibland är det svårt att lista ut i vilken ordning det ska stämplas har jag märkt. Du kan ladda ner guiderna från Altenews hemsida här.

Även om Altenew kanske är mest kända för sina layering stamps så har fler märken liknande varianter. Till exempel Hero Arts har ett ganska brett sortiment av motiv (just nu är det dessutom rea på några set!) Jag har inte testat så många av dem än men denna flamingo kunde jag inte motstå, speciellt med texterna till!

Är du sugen på att prova layering stamps eller kanske utöka din samling hemma? I så fall kan jag glädja dig med ett superpris på Altenews superfina set Layering Lily och tillhörande die! Du får hela 25% rabatt från nu fram till och med den 4 maj 2018 kl. 23:59 med koden blomkruka. Detta gäller bara i webshopen men du kan som vanligt beställa och hämta i butik om du föredrar det! Bra knep för att ta del av erbjudandet och samtidigt paxa ett exemplar 🙂

Så här ser setet ut och guiden med alla lager som visar lite olika alternativ och resultat

Funderar du på om du verkligen behöver en die till stämpeln? Troligen använder du stämpeln fler gånger än dien men den kan å andra sidan användas till mer än bara stansa ut dina stämplade blommor! Till exempel är det väldigt smidigt att göra masker med de tillhörande diesen, blomkluster är ju alltid fint och lite roligare att göra om det är enkelt. Du kan också stansa ut flera blommor i en rasande fart och använda för att bygga lite dimension i motivet (tex höja upp några blommor) eller varför inte stansa ut ett fönster i kortbasen och stämpla blomman på insidan? Du ser, det finns många anledningar till att behöva både stämpel och die, om inte annat så för sin egen skull 😉

Nedan har jag använt mig av utstansade masker till blommorna och bladen. Skönt att slippa klippa ut allt för hand!

Hoppas du hittar lite idéer och inspiration till att använda layering stamps, som ett möjligt alternativ till att färglägga. Resultatet blir så snyggt!

Inläggsförfattare: Therese

En mångpysslare som snöat in på papperspyssel, främst kort men ibland även LO eller ATC. Kan inte leva utan sin Big Shot och älskar allt som glittrar. En stil som varierar från lite för mycket till CAS men nästan alltid färgglatt! Favoritmärken: Altenew, Lawn Fawn, Mama Elephant och Hero Arts.

Kommentera