Perfect pearls

När jag rafsade igenom mina lådor i jakt på något helt annat så stötte jag på en produkt som jag, sorgligt nog, nästan glömt bort. Det går ju så attans fort i den här branschen och det kommer nytt hela hela tiden så mina Perfect pearls har levt ett liv i skymundan de senaste åren. Med tanke på hur sällan man ser de användas (eller säljas för den delen) så är det nog inte bara jag som låtit dem damma igen 🙂

För den som aldrig stött på Perfect pearls (PP) så är det superfinmalt skimrande pulver som man kan använda på flera sätt.  Idag kommer jag använda dem ”torra”, alltså som de är, men man kan även använda dem i andra produkter t ex blanda med akrylfärg. Mitt bästa tips är att fylla en mini mister med vatten och en knivsudd PP och på så sätt få egen shimmer mist. Man kan även tillsätta en eller ett par droppar distress ink från en re-inker för att ge sprayen färg också.

Pulvret finns i 23 olika färger enligt Ranger’s hemsida och man kan köpa dem en och en eller i 4-pack. Anna säljer ett set med metallicfärger (Copper, Bronze, Gold och Pearl) och jag använder i princip bara dem. (Vill man beställa nån annan färg så går det som vanligt bra att maila Anna på info@pyssloteket.se). I det setet ingår även det man i övrigt behöver för att använda dem på det sätt som jag gör idag: penslar och en kladdig stämpeldyna.

Jag har valt att använda mörk cardstock för dagens bakgrunder och det är helt enkelt så att pulvret syns bättre ju mörkare cardstock man använder (givetvis lite grann beroende på vilken nyans av PP man har). Det absolut enklaste sättet att använda produkten är att stämpla sitt motiv, i mitt fall Halftone hearts från Altenew, med den kladdiga dynan och applicera pulver på motivet med den tunnare penseln. Pulvret fastnar bara där det är kladdigt så man behöver inte vara jätteförsiktig/noggrann när man lägger på pulvret. När man är nöjd med täckningen är den stora borsten bra för att borsta bort allt överskott. Observera att pulvret är drygt och en liten dutt räcker jättelångt!

En annan variant är att göra tvärt om, lyfta bort pulvret med sin stämpel. Här har jag först täckt hela mitt cardstock med Versamark och guldfärgad PP. Därefter ”stämplade” jag mina Bamboo rose-stämplar (också från Altenew) med Versamark upprepade gånger över bakgrunden. Observera att eftersom man lyfter bort pulver så fastnar det på stämpeln och därför måste man rengöra den mellan varje tryck.

På mitt tredje exempel har jag först stämplat Hexgonstämpeln med Versamark och applicerat PP i färgen… Perfect pearl (fantasifullt namn). Därefter stämplade jag samma motiv med Versamark igen (utan att borsta på pulver) men den här gången hade jag skiftat mönstret en liten, liten aning. På så sätt blev det lite av en skugga och nästan 3D-effekt.

Enligt produktbeskrivningen ska man inte behöva använda fixativ efteråt, PP har ett inbyggt sådant, men jag brukar alltid spraya en jättefin dusch vatten över den färdiga bakgrunden för att vara på den säkra sidan. Jag tycker nog att jag får lite skimmer på tummarna i alla fall men det är inte så att man gör stora avtryck.

Jag kompletterade med texter och dies från MFT och Lawn fawn. På det första kortet försökte jag mig på att embossa ovanpå PP men det gick så där. Jag gillade effekten så jag ska nog experimentera mer med det.

Hoppas jag inspirerat dig till att stifta bekantskap med Perfect pearl eller, som i mitt fall, plocka fram dem ur gömmorna igen.

Tack för titten!

Inläggsförfattare: Gunilla

Pysselnörd vars hjärta klappar lite extra för kortmakeri, tekniker och distress inks.

3 reaktioner på ”Perfect pearls

  kerstin462kesu

  (6 augusti, 2018 kl. 12:54)

  TACK för det här inlägget!!! Perfect 😉 Jag är också förtjust i PP, men glömmer dem mellan varven. Nu fick jag två nya tekniker att testa när jag kommer hem från semestern. (HUR ska jag kunna hålla mig?!) Jag var på Pyssloteket för några veckor sedan och då plåtade jag ditt SMILE-kort. Blev inspirerad redan där , men visste inte att det var gjort med PP.

  kerstin462kesu

  (6 augusti, 2018 kl. 13:00)

  PS Vad har du använt för bling till SMILE-kortet?

   Gunilla

   (20 augusti, 2018 kl. 19:31)

   Det är allt möjligt skröfs, paljetter konfetti och små pärlor i en enda röra. Ingen färdig mix alltså.

Lämna ett svar