Distress Oxides Waterstamping #3

Hej igen! Föregående måndagar i oktober har jag visat olika sätt att stämpla med vatten på bakgrunder som jag gjort med en inkblending tool och distress oxides. Idag kommer det en hel radda kort där jag istället helt sonika drar av stämpeldynan direkt på pappret. Man kan säkert även här blanda fler färger men jag har bara valt en färg.

Jag valde också att testa två olika sorters papper, Neenah 110 och Glossy paper. På Glossy fick jag jobba i flera lager för att det skulle bli en djupare färg. Jag drog över med stämpeldynan, la ett litet kladdpapper på att hålla still underlaget med för att slippa fingeravtryck på bakgrunden.

Mellan varje lager buffade jag av överflödig färg med ett torrt hushållspapper. Detta gäller bara Glossy, på Neenah räcker det med ett lager och här buffar man inte heller bort någon färg eftersom det suger färg på ett helt annat sätt än glossy.

När bakgrunderna var klara plockade jag fram min MISTI mest för att jag vill kunna stämpla på exakt samma ställe flera gånger.

Den övre är Glossy och den undre är  Neenah. Helt olika nyanser fast jag använt samma dyna!

Principen är att istället för att stämpla med vatten som jag gjort de andra veckorna är att nu applicerar jag en ljusare eller mörkare nyans av distress oxides på stämpeln. Det ska bli en tydlig kontrast. Innan jag stämplar så sprayar jag vatten på stämpeln fäller sedan ned locket på MISTIn. Ibland stämplade jag flera gånger och ibland stämplade jag utan att att spraya vatten.

När distress oxides torkat på glossy gick jag över alla bakgrunder med en ink blending tool, skumgummi-foam och Distress Glaze. Buffar av överflödig glaze med hushållspapper. Voilá!

Kolla in DT-kollega Therese blogginlägg om detta här.

Neenah till vänster och Glossy till höger. Stämplar från Altenew Arabesque och Concord & 9th Lace Leaf.

Överst Neenah och den undre glossy och en bakgrundsstämpel från gömmorna. Det var riktigt svårt att få till bra foton fast jag hade dagsljus och solsken… sprang runt i huset och la korten på olika ställen men nä… så jag hoppas det går bra att se ändå…

De här korten behåller jag nog som de är, som bra-att-ha-kort. De kan bli till både grattis och tack kort eller vad jag behöver!

Inläggsförfattare: Karin

Nollåtta i Värmlandsexil sedan många år som inte kan vara utan färg, former och mönster. Skapar allt ifrån PL, kort, LOs till mixed media och artjournals. Har en faiblesse för cirklar. Inspireras av nya produkter och shoppar i ärlighetens namn nog mer än jag skapar.

Lämna ett svar