Pumlor…

…. är det ett uttryck som är bekant? Tydligen ska jag som utflyttad norrbottning tycka att det är det självklara ordet för julgranskula. Jag är ledsen men den enda jag känt som sagt pumla var inflyttad… (Men ostkrok, det säger jag, men det är en helt annan diskussion 🙂 )

Oavsett vad man kallar det så är just julgranskulor ett av mina favoritmotiv på julkort, det går ofta att göra så mycket roligt med dem oavsett om de är i stämpel- eller dieformat. Egentligen så behövde jag inte ett endaste julset till i år (eller kanske resten av livet, om jag ska vara ärlig) men jag kunde bara inte motstå Altenews Brilliant Baubles, de hade liksom mitt namn på sig. Här kommer fyra kort där jag använt bara stämplarna direkt på kortbasen på alla fyra, något som jag gör mer och mer sällan, men det finns givetvis tillhörande dies.

Förutom stämplarna har jag använt Small stitched rectangles från Lawn fawn, stämplar från Rangers Letter it-serie (Christmas) och inks från Altenew, Green meadows och Red sunset. Den svarta är min go to, Versafine Onyx black.

Till kort nummer två har jag stämplat julgranskulan med de fyra Rose petal-dynorna och texten är embossad med Rangers Liquid platinum, en favorit som hade fallit lite i glömska. För att rama in har jag dels embossat med en stitched rectangle*, dels maskat av och ink blendat med den ljusaste färgen i fyrklövern.

*för att embossa med en die så behöver du en embossing pad och vill du veta mer om hur man gör kan du läsa här.

Till kort nummer tre har använt en lite rolig teknik. Jag har använt min miniMisti för att stämpla det första lagret på alla tre kulorna samtidigt. När jag gjort det låter jag stämplarna sitta kvar i mistin och använder min stamp platform till resterande lager. (Ja jag vet. Lyxigt och onödigt med båda.) Som avslutning så går jag tillbaka till mistin och toppar med ett lager versamark ovanpå alltihopa. På det sättet kan jag täcka kulorna med genomskinligt embossingpulver vilket kapslar in färgen och jag kan utan problem göra ink blending ovanpå.

Mistin, eller min stamp platform, har jag använt till alla mina kort men det blir kanske extra tydligt på nästa kort. Att upprepa mönster på det här sättet är något den är ruskigt bra till. Falalala kommer också från Rangers Letter it Christmas.

Så, hur går  det för dig? Vilket är ditt favoritset för i år?

Inläggsförfattare: Gunilla

Pysselnörd vars hjärta klappar lite extra för kortmakeri, tekniker och distress inks.

Kommentera