Jul och inte jul med juliga papper

Glad tredje advent!

Idag tänkte jag bjuda på lite mer #likaolika – kort som är gjorda med ett papperspaket som vi alla i teamet fått likadana av Anna att skapa med. Jag har redan gjort ett par kort – se inlägget med juleljus och snögubbe – och idag kommer flera med papprena från Kaisercrafts Christmas Edition-serie – både på jul- och grattiskort:

Grattiskortet är gjort med Anita’s kortbas (storlek 10,5 x 21 cm) med svart cardstock och Kaisercrafts Christmas Edition. Blomman är från Altenews Sweetest Pea utstansad med tillhörande dies. Jag har stämplat med VersamarkdynaCanson XL Watercolor Paper och embossat med Rangers embossingpulver Super fine gold. Innan jag stämplar och embossar så använder jag EK Success Powder Tool applicator – den sprider ut ett fint pulver över pappret och motverkar att embossingpulvret fastnar på andra ställen än där jag har stämplat. Jag smälter embossingpulvret med min Heat tool från Ranger. – den är tyst och effektiv och jag älskar den! Den funkar också bra till snabba upp torkningen av vattenfärger/akrylfärger/gesso m.m.

Blomman har jag färglagt med mina Altenew Watercolors – ljuvliga färger! Grattistexten är utstansad i American Crafts Specialty cardstock (Gold texture) med en grattis-die från Rox stamps. Några duttar med guldfärgad Stickles och prickar med guldfärgad Poscapenna fick bli ”final touch” på kortet.

Julkorten fortsätter tillverkas här hemma – detta är ett av de många. Jag har använt Canson XL Watercolor paper som jag ”smooshat” och stänkt på Distress Paint utblandat med vatten.  Att ”smoosha” är en teknik som jag inte vet var den kommer ifrån (inte mitt eget påhitt), men många i pysselvärlden använder sig av den. I DT-Mariannas inlägg kan du läsa lite mer om ”ink smooshing”, som det oftast kallas.

När färgen torkat ritade jag en ram med en av mina Finelinerpennor runt hela panelen och tejpade fast den på svart cardstock. Renen och julkulan är utsansad i svart dekorgummi/foam med en die från Rox stamps som heter just ”julkula med ren”. 🙂 Jag limmade fast renen/julkulan med Aleene’s quick dry tacky glue.

Jag undrar hur många julkort jag skapat genom åren… Det är nog många, det! 🙂 Och fler kommer det definitivt bli!

***

I jul har Pyssloteket förändrade öppettider, vilket kan vara bra att känna till om julklappar ska inhandlas – till dig själv eller andra – eller om du fått pysselpengar i julklapp, kanske? 🙂

Fredag 21/12 11-15
Lördag 22/12 STÄNGT
23-26/12 STÄNGT

Torsdag 27/12 11-15
Fredag 28/12 11-15
Lördag 29/12 11-15
30/12-1/1 STÄNGT

Onsdag 2/1 11-15
Torsdag 3/1 11-15
Fredag 4/1 11-15
Lördag 5/1 STÄNGT

Pyssla lugnt!

Inläggsförfattare: Tettiz

Älskar att få färgkladdiga fingrar! Favoriten är gult, men jag skapar i de flesta färger. Gör kort, skapar i mina art journals, pillar med ATC - pysselperiodare med stor kärlek till akrylfärger, fågelmotiv och handskrivet. Har en och annan livesändning och är förtjust i kluriga utmaningar.

1 reaktion på ”Jul och inte jul med juliga papper

    Utmaning – Pyssloteket

    (22 december, 2018 kl. 08:01)

    […] storlek det nu motsvarar. Kanske blev jag inspirerad av Tettiz som gjort fina kort i det formatet, här och här till exempel? Själva kortbasen finns så klart på Pyssloteket, antingen i vitt eller i […]

Lämna ett svar