Utmaning

Att utmana sig själv ska vara bra har jag hört, att vidga sina vyer och flytta fram sina gränser. ”Våga pröva nytt” är en av våra deviser på min arbetsplats. Kring årsskiftet så börjar många av oss tänka i de banorna även privat och i år har jag faktiskt gjort slag i saken: jag kommer byta jobb det första jag gör på det nya året!

Även pysselmässigt har jag varit lite mer vågad än vanligt. Till att börja med så har jag lekt lite grann med ett nytt format. Normalt så håller jag mig till A6 eller amerikansk A2 men nu har jag helt plötsligt klämt ur mig några i 10,5 x 21 cm …. vilken storlek det nu motsvarar. Kanske blev jag inspirerad av Tettiz som gjort fina kort i det formatet, här och här till exempel? Själva kortbasen finns så klart på Pyssloteket, antingen i vitt eller i creme.

På mitt första långsmala kort har jag embossat snöflingor (från gömmorna men Winter sentiments från Penny Black har några riktigt fina) med genomskinligt embossingpulver. Eller, först stämplade jag motiven från Lawn fawns ”Simply celebrate Winter” och maskade dem genom att stansa ut de motsvarande diesen i maskeringspapper. Efter det embossade jag och sen har jag gått över med vanliga distress inks i färgerna Victorian velvet, Seedless preserves och lite Black soot. Granar och snögubbar är färglagda med alkoholbaserade pennor, ungefär som Altenews, och sen ritade jag detaljer med en vit Gelly roll-penna.

Kort nummer två är ännu mer av en utmaning. Jag är ju, som jag säkert berättat tidigare, lite handikappad när det gäller att använda en pensel. En riktigt bred en, till att göra bakgrunder, går bra men att börja färglägga eller kanske till och med frihandsmåla….. läskiga grejer. Och ändå är det precis vad jag har gjort på nästa kort, frihandsritat något så komplicerat som granar 🙂 Kan tyckas toklöjligt för en som är duktig på pensel men för mig var det ingen liten bedrift. OCH jag blev ganska nöjd. OCH jag har skickat iväg det till ett intet ont anande offer också.

Jag har använt Altenews vattenfärger och sen skvätt vit akrylfärg över alltihopa. Jag monterade tunna remsor POW glitterpapper i kanterna för att få in lite bling. Den embossade texten kommer från ett äldre Penny Black-set men här är åter igen ”Winter sentiments” ett bra substitut.

Min tredje utmaning är faktiskt inte ett julkort (och kanske inte så mycket en utmaning som ett återbesök i gamla tekniker).     DT-Jennie bjöd in till 40-årsfest och snälla vänner som vi är besvarade vi generositeten genom att jäklas lite: Vi gjorde alla var sitt kort men försökte hålla det så låååångt från vår egen stil som möjligt. Och för att göra det extra svårt slängde vi in ett par jokrar i form av exempelkorten som Lawn fawn skickar till Anna. Med vänner som oss…… ja, ni fattar. Jag kan med en viss stolthet säga att mitt var ett av de som var kvar till sist, som hon hade problem att matcha med pyssling. Och det är klart, vet inte om jag gjort något kletigt eller kladdigt med struktur sen jag & Jennie lärde känna varandra. Ska jag vara helt ärligt så minns jag inte riktigt hur det här blev till…. Tror att det började med en regnbåge av distress stains följt av ett par lager texture paste, varav ett med glitter i, genom olika stenciler. Stansade ut namn och ålder ur dekorgummi med Altenews olika bold-alfabeten. Avslutade med lite gamla rub-ons som jag skramlat fram ur gömmorna

Om sammanfattning av mina tänjda gränser kan väl sägas att formatet, det har blivit en ny favorit, penselmålningen kommer jag kanske våga mig på igen men det här lite kladdkletiga… det får nog vänta tills Jennie fyller 40 år nästa gång.

Hoppas ni alla får en underbar helg oavsett om ni firar jul eller inte. Nästa gång vi ses här i bloggen, då är vi redan inne i januari och vi slavar med inventeringen. Och inventering brukar ju föregås av rea …. 😉

Kram & God Jul

/ Babsan

Inläggsförfattare: Gunilla

Pysselnörd vars hjärta klappar lite extra för kortmakeri, tekniker och distress inks.

Lämna ett svar