Leaf canopy

Leaf canopy tror jag är mitt favoritset från Altenew för 2018. Det är går att använda på så väldigt många olika sätt, främst i och med att stämplarna har både en solid version och en med bara konturer. Jag har utnyttjat båda varianterna idag.

På kort nummer ett så har jag använt de solida stämplarna med lift ink och på så sätt fått en sorts ”negativ” effekt.

På kort nummer två har jag faktiskt varit modig och embossat på yupopappret. Eftersom det är gjort av nåt syntetiskt plastaktigt får man vara väldans försiktig med värmefönen! Sen har jag stansat ut löven med de tillhörande diesen (slut i lager). Man ska också se till att underlaget är riktigt torrt, annars kan man få sjöar av embossingpulver där det inte alls är tänkt….

Kort nummer tre, där har jag helt enkelt bara stansat ut dien i min gröna bakgrund utan att använda någon av stämplarna. Just nu är jag inne i en fas där jag dekorerar kuvertet också, vilket man ser en skymt av här.

Visst blir det otroligt blankt och härligt med foilen?!

Siffrorna jag använt på två av korten är Altenews Bold numerals, mina mest välinvesterade 249 kronor på länge. Har du dem inte redan så är de ett hett tips.

Ha en fortsatt skön trettondagsafton!

Inläggsförfattare: Gunilla

Pysselnörd vars hjärta klappar lite extra för kortmakeri, tekniker och distress inks.

1 reaktion på ”Leaf canopy

Lämna ett svar