Fler varianter

Som jag skrivit om tidigare så tror jag att Leaf canopy är mitt favoritset från Altenew under 2018. Det kan verka så oansenligt men man kan verkligen variera det huuuur mycket som helst och idag tänkte jag visa ytterligare två varianter.

På mitt första kort har jag gjort en bakgrund med distress oxides, om jag minns rätt är det Chipped sapphire, Seedless preserves och Picked raspberry som jag lagt på med en ink blending tool. Jag har även använt en stencil, Nordic, och avslutade med att spraya lite vatten med en distress sprayer.

Motivet skulle man kunna tro att jag embossat med svart embossingpulver men icke sa Nicke. Jag tycker att svart ep har en tendens att hamna på precis hela kortet så jag föredrar att stämpla med en riktigt go’ svart dyna (VersaFine Black onyx är favoriten) och sen embossa med clear. Samma effekt, färre förrymda svarta prickar.

Variant nummer två för dagen involverar också embossing: båda korten är embossade med guldpulver men färglagda i olika färgskalor. Här har jag använt Altenews vattenfärger till färgläggningen. Jag är inte helt sams med dem men jag övar och övar för jag älskar färgskalan i det setet.

För sent insåg jag att Leaf Canopy var slut i butiken men jag råkar veta att en leverans från Altenew är på ingång och där kommer förhoppningsvis påfyllning av dessa underbara stämplar (och dies). Om du blivit riktigt sugen kan du alltid maila Anna på anna@pyssloteket.se och paxa ett exemplar. Har jag inte lyckats övertyga dig med det här inlägget så finns några andra här:

”Leaf canopy

”Distress oxides, smooshing …”

”Glittrigt med Altenew…”

”Lite på gränsen…”

”Färgglatt och enkelt”

”Den där Tim Holtz”

”ATC-höstkänsla”

”Lazy summer days”

Inläggsförfattare: Gunilla

Gunilla
Pysselnörd vars hjärta klappar lite extra för kortmakeri, tekniker och distress inks.

Kommentera