Söta elefanter på one layer-kort med maskning

Jag köpte det ursöta setet från Mama Elephant med elefanter Fly with me redan tidigare i höstas men blev indragen i sidospår med julkortstillverkning. De passade dock perfekt att ta fram till januaris CAS-tema (clean and simple).

Här har jag stämplat dem i Memento Tuxedo black ink på Neenah Solar White cardstock för jag ville färglägga dem med alkolbaserade pennor. Jag stämplade även upp elefanterna på post-itlappar, klippte ut dem och maskade av dem så jag kunde blanda lite distress ink ovanpå. I butiken hittar du Post-It Notes XXL Sticky Area som är perfekta för att använda för detta.

(Om ni undrar varför maskerna inte täcker hela elefanten så hittade jag inte tillräckligt stora postit-lappar hemma så det här fick duga *skratt*. Blandar man försiktigt i närheten av de omaskade delarna så går det bra).

För att få till en snygg cirkel så gjorde jag en mall. Jag skar ut en cirkel ur ett papper som var lika stort som mitt kort, placerade denna över motivet och blandade sedan distress ink genom denna. Molnmönstret är skapat med en stencil från My Favorite Things som heter Cloud stencil. Du kan givetvis göra en molnstencil med hjälp av t.ex en moln-die på ett vanligt papper och sedan använda den men, jag måste säga att den färdiga stencilen från My Favorite Things är oerhört smidig att använda igen och igen.

Tyckte den här sötingen kunde få flyga genom regnbågsmoln. Här har jag använt distress ink i färgerna; Worn lipstick, Scattered straw, Cracked pistachio, Salty ocean och Shaded lilac.

Den här godingen har fått en bakgrund i Spun sugar och Worn lipstick.

Samma färger till denna goding.

Sista sötisen har följande distress ink färger; Spun sugar, Worn lipstick, Scattred straw, Cracked pistachio, Tumbled glass, Salty ocean och Shaded lilac.

Och här är en sista bild med alla korten samlade.

Önskar er en skön vecka!

Inläggsförfattare: Marianne

Kortmakare med passion för "ink blending" och små söta djurstämplar. Smått besatt av allt Lawn Fawn och kan inte hjälpa att köpa söta mönsterpapper, bara för att ha dem hemma att klappa på.

2 reaktioner på ”Söta elefanter på one layer-kort med maskning

    […] Vill man putta ihop gubbarna lite kan man jobba med att maska motiven, vilket gör det möjligt att få det att se ut som några står framför och några står bakom de andra. Vill ni läsa lite mer om maskering så har Marianne gjort ett jättebra inlägg ni kan läsa här! […]

    Pyssla med barnen i höst – Pyssloteket

    (23 september, 2020 kl. 10:14)

    […] den lilla igelkotten. Jag fick helt enkelt introducera hur man sätter ihop motiv med hjälp av maskningsteknik (läs mer om det i Mariannes […]

Kommentera