Die-cut inlay med hjärtan

Nu är vi med stormsteg på väg mot februari och där finns ju en speciell dag, den 14 februari, Alla Hjärtans Dag. Man kan ju välja flera sätt att se på den dagen, men jag brukar ta tillfället i akt att bry mig om mina nära och kära lite extra.

Här har jag gjort två hjärtkort med tekniken ”die-cut inlay” som helt enkelt betyder att man tar en die och skär ut, sedan pusslar man ihop de positiva och negativa delarna igen. Här har jag valt att göra två varianter både med att göra ”inlay” direkt på min panel men även att göra ”inlay” ovanpå kortbasen.

Jag har använt mig av en die som heter Heart Wave från Memory Box. Anna har tyvärr inte kvar denna i butiken men man kan göra tekniken med vilken die som helst. Om du skulle vilja göra med hjärtan så kan du testa följande tre som finns i butiken; Lots of hearts från My Favorite Things, Candy Hearts från Lawn Fawn eller Heart Tree från My Favorite Things.

Här har jag skurit ut min hjärtdie från vanlig vit cardstock och klistrat den på kortbasen. Sedan har jag även skurit ut den ur tre rosa/röda papper varav en är rosa Pow glitterpapper från American Crafts. Jag har sedan pusslat in hjärtana tillbaka. Jag ska inte sticka under stolen med att det är lite pusslande och pysslande men, tog ändå inte för lång tid. Hälsningen kommer från ett Altenew stämpelset Leaf canopy.

Här har jag skurit ut min hjärtdie direkt ur panelen och sedan lagt tillbaka den med en gång. Sedan har jag pusslat in de röda/rosa papprena. Kortet är helt slätt på framsidan. Även här är hälsningen från Altenews Leaf canopy.

För att enklare kunna pussla in alla hjärtan så har jag här använt mig av Stick It adhesive sheets. Det är ett väldigt tunt limpapper som jag lagt direkt på min kortbas. Sedan klistrade jag dit min panel över och pusslade sedan in hjärt-dien och till sist hjärtana. Stick it gör att det är klister över HELA ytan och gör att du endast behöver pussla och behöver inte tänka på limmet, det är redan på plats.

 

Inläggsförfattare: Marianne

Kortmakare med passion för "ink blending" och små söta djurstämplar. Smått besatt av allt Lawn Fawn och kan inte hjälpa att köpa söta mönsterpapper, bara för att ha dem hemma att klappa på.

1 reaktion på ”Die-cut inlay med hjärtan

    […] Sist men inte minst – vad betyder Inlay die-cutting? Jo, att du skär ut en form med en dies och sedan lägger tillbaka det utskurna (oftast i en avvikande färg) i det hål som bildats när du skurit ut – tänk pussel. Här beskriver Marianne tekniken. […]

Lämna ett svar