Blommigt värre i vårfärger

Jag plockade fram min flower turnabout från Concord & 9th och lekte med lite uppiggande vårfärger! Turnaboutstämplarna tarvar för enkelhetens skull en stämpelplattform typ MISTI. Du flyttar aldrig på stämpeln utan roterar kortbasen ett kvarts varv varje gång istället.

Den här videon från concord & 9th visar hur du förbereder inför stämplingen med turnaboutstämplar och den här visar hur det går till när du stämplar (obs lång video).

Jag har stämplat med liknande nyanser och bara brutit av med andra färger på blad och i mitten av blommorna. De stämplarna kommer med löst så du bestämmer själv var och hur du gör med dem. Man kan välja att stämpla alla varv eller bara 2-3 det är en smaksak. Jag har stämplat alla fyra varven på de kort jag visar idag.

Det är lite märkligt vad lite grönt kan pigga upp en! Jag älskar faktiskt vintern och att åka skidor men ljuset som kommer tillbaka nu gör verkligen någonting med en! Det är allt bra tur att vi har årstidsväxlingarna!

Jag skar till det stämplade så att det blev en liten bit över på kortbasen som jag färgade in med samma gröna som på bladen. Gjorde på samma sätt på nästa kort också.

Nedan skar jag till det jag stämplat till en smalare bit som jag monterade på en mörkare bit cardstock innan jag fäste det på kortbasen. Stämplarna på de två sista korten kommer från setet utom Happy Birthday som jag inte har en aning om varifrån det kommer…Stämpeln på det första kortet kommer från mina gömmor, oklart ursprung men det finns mycket fina liknande stämplar i butiken. Det kommer ju liksom nya hela tiden som väcker ha-begär. 🙂

Vill du se andra roliga tekniker du kan göra med Turnabout stämplar kolla in det här inlägget med layering resitteknik

Scrappa lugnt så ses vi om ett par veckor igen!

 

Inläggsförfattare: Karin

Nollåtta i Värmlandsexil sedan många år som inte kan vara utan färg, former och mönster. Skapar allt ifrån PL, kort, LOs till mixed media och artjournals. Har en faiblesse för cirklar. Inspireras av nya produkter och shoppar i ärlighetens namn nog mer än jag skapar.

Lämna ett svar