Sweetest peas del 2

Har ni provat no line coloring? Alltså när man färglägger ett motiv och får det att se ut nästan som att man inte har stämplat några konturer? Jag tycker att det är en rolig teknik att variera med, ibland kan det bli lite ”hårt” med de vanliga kanterna. När jag gör det så använder jag distress ink i färgen Antique linen att stämpla med och någon typ av distress ink att färglägga med, antingen vanliga dynor eller re-inkers.

Till det första kortet har jag använt re-inkers i färgerna Peeled paint, Worn lipstick, Candied apple och Dried marigold att färglägga med. När jag var klar skvätte jag över lite distress spray stain i färgen Tarnished brass. Samma färg har jag använt till bakstycket och till textremsan. Texten kommer från Mama Elephant ”Birthday messages” och hjärtdien från Lawn fawn, Ouside in Stitched heart stackables.

Till kort nummer två har jag använt re-inkers i färgerna Picked raspberry, Salty ocean och Mowed lawn. Stänk och ramar är stain i färgen Brushed pewter. Banderollen från Lawn fawn, Fancy wavy banners, och de tillhörande stämplarna har seglat upp som riktiga favoriter!

Här försänkte jag ramen istället för att lägga den utanpå kortet. 

Om ni inte ledsnat på luktärter ännu så kommer här ett helt ”vanligt” kort. Blommorna är stämplade med Versafine på Bristol smooth och färglagda med vattenlösliga pennor av märket Zig från Kuretake. De finns tyvärr inte på Pyssloteket men vill man ha en vattenlöslig penna så finns Distress markers plus att Anna kan ta hem Altenews vattenfärgspennor. Maila henne på anna@pyssloteket.se om du vill göra en beställning.

Till det här kortet stansade jag tre stycken ramar som jag travade ovanpå varandra för att få lite dimension. Texen är en sticker från Tim Holtz

När jag kom till min sista bakgrund var jag i ärlighetens namn ganska trött på färgläggning och bestämde mig för att göra en variant av spotlight stamping. Istället för att färglägga hela allltihopet så började jag med att stansa ut en rektangel mitt i bakgrunden och färglägga bara den. Sen skar jag till en svart fotomatta som jag monterade den färglagda delen på och därefter var det bara att mönsterpassa den färglagda med den svartvita delen. 

Det var allt från mig för idag. Tack för titten och ha en fortsatt trevlig helg!

Inläggsförfattare: Gunilla

Pysselnörd vars hjärta klappar lite extra för kortmakeri, tekniker och distress inks.

4 reaktioner på ”Sweetest peas del 2

  Kerstin

  (11 maj, 2019 kl. 20:15)

  Så fint och så roligt med alla ilka varianter med samma stämpel.

  Inga

  (12 maj, 2019 kl. 05:49)

  Du kan konsten att inspirera!!

  Marianne

  (28 maj, 2019 kl. 15:39)

  Så himla snygga kort!! Får väl våga mig på no-line coloring igen snart då… gick inte så bra förra gången 😉

  Inte så gulligt – Pyssloteket

  (22 juni, 2019 kl. 08:00)

  […] mitt inlägg från 11 maj använder jag också fraser av den här typen. Gillar man inte stickers så finns det stämplar med […]

Lämna ett svar