Mors grisar, vilka morsgrisar!

Min mamma älskar grisar och jag henne så vad passar väl bättre än ett kort med gulliga grisar på till mors dag? Vi är ju tre syskon så jag tyckte det var lite roligt att omringa en gris av tre andra, lite som det skulle se ut om vi alla tre gullade med mamma samtidigt 😉

Grisarna kommer från Mama Elephants set Hogs and kisses och jag har färglagt dem med promarkers på Neenah 110lb-papper. Jag har även ritat dit ett par detaljer med en vit penna.

Till själva bakgrunden har jag använt MFT Cloud stencil och Distress Oxide tumbled glass genom en mask som jag gjort genom att skära ut ett hjärta i vanligt skrivarpapper. Den die jag använde (Lawn Fawn Outside in Stitched Heart Stackables) hade en ytterlinje som också var streckad så jag fick täcka över dessa små hål på maskens baksida med lite tejp, tex washi eller maskeringstejp går bra. För att den inte skulle åka runt medan jag färgade in himlen så la jag på lite 2way glue och lät det torka innan jag satte masken på pappret. Om man låter limmet lufttorka så blir det icke-permanent, perfekt för att hålla masker på plats!

När jag maskat och färgat in färdigt så kändes det ändå som att något saknades i bakgrunden så jag beslutade mig för att använda samma die som jag använt till masken (för att få en perfekt passform) och embossa den på pappret som en ram runt. Detta gjorde jag genom att ersätta min ena platta i big shotten med embossing pads från Spellbinders, på så sätt blir inte trycket så hårt att dien skär igenom pappret utan den lämnar bara ett avtryck.

Bokstäverna skar jag ut med Altenews Fine Alphabet die i både dekorgummi och papper som jag limmade ihop för att få lite dimension. Pappret kommer från ett experiment med Distress OxidesGloss paper som avslutats med Distress Micro glaze för att få bort den lite kalkiga ytan Oxides annars ger. Läs mer om tekniken i Gunillas inlägg här.

Grisarna i sig är fastlimmade på bakgrunden, ett par av dem med distanskuddar och den som håller i hjärtat går att skaka/vicka på. För detta har jag använt wobble springs som är en fjäder med klister på båda sidor. Ena sidan fäster du på kortet och den andra på saken du vill kunna skaka/vicka på. Superkul!

Som bonus på temat grisar har jag det födelsedagskort jag inspirerades av när jag gjorde kortet till mamma. Samma grisar, samma stencil i bakgrunden men lite andra färger. Jag tror det var vanliga Distresser så har du inga Oxides går det lika bra!

Inläggsförfattare: Therese

En mångpysslare som snöat in på papperspyssel, främst kort men ibland även LO eller ATC. Kan inte leva utan sin Big Shot och älskar allt som glittrar. En stil som varierar från lite för mycket till CAS men nästan alltid färgglatt! Favoritmärken: Lawn Fawn, MFT och Hero Arts.

Lämna ett svar