Kul teknik med oxides

I ett Youtubeklipp från Creativation så jag mr Timpan himself dema en tekniksom fick mig att skutta upp ur soffan och bort till skrivbordet för att testa själv. Det han gjorde var att använda göra ink smooshing med distress oxidesglossy cardstock. Ytan blir jättematt även på glossy men till skillnad från vanlig cardstock så släppte det ”kritaktiga” ytterlagret. Det man sen gör, när man är nöjd med sin bakgrund, är att ta Distress micro glaze på en blendning tool, make-up svamp eller liknande, och helt enkelt gnuggar bort dammlagret. Det man får kvar är en högblank yta med mycket skarpare, mer intensiva, färger inte helt olikt utseendet man får med Alcohol inks.

Här kommer några före- och efterbilder med lite olika färgställningar. På den första bakgrunden har jag dessutom använt en stencil och på den andra en stämpel (innan jag gick över med micro glaze, alltså).

Tyvärr var det bara en bakgrund som det blev nåt av, de andra två lyckades jag sabba:

Jag ser fram emot att leka vidare med andra, mer färgstarka, kombinationer men det finns ju så mycket kul att testa och allt för lite tid.

Vill ni se Tim själv göra tekniken så hittar ni klippet här.

Tack för titten! / Babsan

Inläggsförfattare: Gunilla

Pysselnörd vars hjärta klappar lite extra för kortmakeri, tekniker och distress inks.

2 reaktioner på ”Kul teknik med oxides

    […] Anna inte har i sitt sortiment. Antingen kan ni låtsas att ni inte ser det eller så kan ni testa den här tekniken, med distress oxides och micro glaze, som ger ett likartat utseende. Att leka med en ny teknik […]

    […] Bokstäverna skar jag ut med Altenews Fine Alphabet die i både dekorgummi och papper som jag limmade ihop för att få lite dimension. Pappret kommer från ett experiment med Distress Oxides på Gloss paper som avslutats med Distress Micro glaze för att få bort den lite kalkiga ytan Oxides annars ger. Läs mer om tekniken i Gunillas inlägg här. […]

Lämna ett svar