Ingen kan vara nere med en ballong…

Älskar detta lilla citat från Nalle Puh. Tänkte att man måste verkligen bli glad om man får en MÄNGD ballonger så det är det jag bjuder på idag. Jag har använt mig av en stencil från My Favorite Things som heter Big Balloons och distress ink i regnbågens alla färger och en Ranger mini ink blending tool:

Det där med regnbågens färger är verkligen något som tilltalar mig. Fyra olika kort på samma tema blev det till slut:

Jag har använt mig av vanlig vit cardstock att blanda på. Pappret var utskuret något större än vad jag ville ha i slutändan så att jag kunde stansa ut med en die (har använt Lawn Fawns Stitched rectangle och My Favorite Things Wonky Stitched rectangle) precis där jag ville.

På första kortet så har jag blandat i regnbågsordning och använt mig av samma ballong (längst ned till vänster). Avslutade med att skvätta lite svart färg på i min hemgjorda ”splatter-box”, det kan aldrig bli för mycket splatter *smile*. Hooray-dien är även den från My Favorite Things. Den har jag skurit ut med i American Crafts POW glitterpapper och i vanlig vit cardstock och limmat ihop flera ”på hög” för att få ett lite maffigare intryck. Håller på att testa Lawn Fawns Glue Tube och måste säga att jag är riktigt nöjd med det hittills.

På kort nummer två ville jag satsa på lila och guld. Jag plockade ut alla lila distress inks jag har (det blev en hel hög; Shaded lilac, Wilted violet, Seedless Preserves och Dusty Concord). Jag gjorde sedan ballonger i olika storlekar som överlappade varandra. Jag avslutade med guldstänk från Gansai Tambis Starry Watercolors och Hooray-dien i guldglitterpapper denna gång.

På kort nummer tre testade jag att lägga till en molnbakgrund med My Favorite Things Cloud stencil och sedan göra ballongerna ovanpå. Tyckte detta blev det minst lyckade kortet så får helt enkelt prova igen. Här testade jag även att använda de små ”kommatecknen” som finns på stencilen. De är till för att ge ballongerna ett ”blänk”. Använde här Nuvo Glimmer Paste i Moonstone för att få extra blänk.

Närbild av glitterblänket. Ett tips när du blandar är att du täcker för de andra ballongerna med t.ex postit-lappar eller maskeringstejp/washitejp, annars kan man få ett sådant problem som jag fick på kortet här att man råkar komma åt någon av de andra hålen när man blandar och får färg där man inte tänkt sig. Nåja, just den här blåa fick bli ett litet extra blänk *smile*

Sista kortet ut är ytterligare en regnbågsvariant där jag bara avslutade med en enkel textstämpel. Den är från My Favorite Things setet Bitty bears som Anna tog hem åt mig för ett tag sedan.

Är det något speciellt du vill ha, som inte finns i butiken, maila så hör Anna av sig med tillgång och pris.

Och glöm inte att checka öppettiderna på den fysiska butiken en gång extra nu så här i sommartider. Det står alltid uppdaterat på www.pyssloteket.se. Annars kan du alltid handla i webbshoppen!

Inläggsförfattare: Marianne

Kortmakare med passion för "ink blending" och små söta djurstämplar. Smått besatt av allt Lawn Fawn och kan inte hjälpa att köpa söta mönsterpapper, bara för att ha dem hemma att klappa på.

Lämna ett svar