Färdiga kortbaser och kuvert, smart på flera sätt

Jag brukar köpa de färdiga kortbaserna med kuvert från Anita’s. De är smarta på flera sätt; färdiga kortbaser, inkluderade kuvert, bra pris OCH jag kom på ett sätt som jag kan återbruka lådan de kommer i *smile*.

Hur många gånger är det inte så att man kommer på att ”blir det inte lite snyggare med lite stänk på den här bakgrunden” och det här med att byta plats från sitt pysselbord till något stänktåligt ställe känns ju ibland lite utmanande… *smile* . Då kom jag på att, jag kan ju använda den här tomma lådan för detta ändamål:

Ta bara en gammal låda, här har jag använt lådan som Anita’s kortbaser och kuvert kommer i.

Placera ditt projekt i lådan.

Stänk på med färg, glöm inte att sänka locket något, annars så fungerar det inte… (fråga mig hur jag vet det…!)

Så här blev mitt färdiga stänkprojekt, utan en droppe på skrivbordet trots att ni kan se att det var fullt till bristningsgränsen…

Hur det färdiga projektet blev får ni ge er till tåls med till maj då vårt ”Kärlek och romantik”-tema drar igång.

Avslutar med ett sista tips angående Anita’s kortbaser och kuvert. De är ju i standard europeiskt mått 10,5 x 14,8 cm vilket inte matchar helt med det som är standard amerikanskt mått på kortbaserna (det de i videorna kallar för A2-size som är 4 1/4 x 5½ inch). Det betyder att när man använder de största diesen för rektanglar från t.ex Lawn Fawn, Mama Elephant, Hero Arts, My Favorite Things med flera så får inte den panelen plats på en sådan här kortbas (den är kortare och bredare). För att komma runt det så gör jag egna kortbaser för dessa typer av kort från ett 12×12 papper. MEN, det som är smart är att det fortfarande går att använda ”våra” standardkuvert till dessa kort, sådana som kommer i denna låda!

Inläggsförfattare: Marianne

Kortmakare med passion för "ink blending" och små söta djurstämplar. Smått besatt av allt Lawn Fawn och kan inte hjälpa att köpa söta mönsterpapper, bara för att ha dem hemma att klappa på.

2 reaktioner på ”Färdiga kortbaser och kuvert, smart på flera sätt

Lämna ett svar