Att arbeta vidare med sina Gel Prints

Hej allihop! Idag tänkte jag visa lite hur vi kan göra ”det där lilla extra” med våra Gel Prints. Gel Press är ett enkelt sätt att skapa fina mönster och effekter men ibland behövs lite arbete efter vi plockat undan själva plattan för att framhäva vissa delar av mönstret.

Här har jag gjort ett print på en Dina Wakley Media Tag (den största). Jag har använt min Gel Press och akrylfärger. Stencilerna jag har använt är Petals och Flying Bird, båda från Dina Wakley Media. Om jag hade velat kunde jag ha lämnat tagen som den är, enkelt och fix och färdigt. Men jag ville göra lite finishing touches så jag plockade fram lite Posca pennor och efter en del konturer och lite frihandsmönster blev resultatet som nedan.

Upptill har jag ritat runt konturerna på fåglarna medvetet slarvigt med både en vit och en svart penna. Jag valde även att gå på med lite vita prickar i det diskreta mönstret i gult.

Sedan gick jag på med en smalare penna och följde konturerna i mönstret på nedre halvan. Detta mönster fick även plus-tecken. Sedan ser ni att jag som alltid även har stänkt med svart akrylfärg och lyckats sätta dit lite sytråd under Tim Holtz snarky stickers.

Inläggsförfattare: Susanne

Susanne här! Vem är jag? En scrappare såklart i alla format och storlekar och mönsterpapper är min stora förälskelse. Extraknäcker dessutom inom andra delar av vår underbara hobby såsom kortmakeri, art journaling, mixed media, ATC, PL, planners och så vidare...

Kommentera