Mice on ice, en julfavorit

När Lawn Fawn gjorde sitt höst/julsläpp i augusti så gick setet Mice on Ice direkt till toppen på min inköpslista. Förutom de makalöst söta mössen så finns även två snygga skrivstilsord vilka kan användas på en mängd typ av kort. Så nu när det är julkortsdags är det bara att frossa i dessa söta stämplar och komma på nya varianter att använda dem på. Jag visar idag fyra kort, 3 gjorda på liknande set och en udda.

Vi börjar med de tre som är lika. Här har jag använt mönsterpapper från Lawn Fawns Spiffy Speckles som passar perfekt som bakgrunder och berg här. En drös med olika border dies har också använts;
– Stitched mountain border
– Forest border
– Simple hillside borders
– Puffy cloud borders

Jag har även använt lite olika Lawn Fawn stämpelset för att skapa scenerna. För att skapa den lilla isrinken så plockade jag fram det äldre setet Dad + me och stämplade sjön därifrån. Jag har även använt träd från mini setet Home for the holidays och Tree before n’ Afters samt några stämplar från Frosty fairy friends.

Här får våra söta skridskoåkande möss sällskap från det lilla huset, ”lingonen” och svamparna från Frosty Fairy friends och sjön från Dad + me. Sjön är stämplad med blått dye ink och sedan har jag lagt ett lager av Nuvo Moonstone glimmer paste ovanpå. För att få glimmer paste att hamna på rätt ställe så har jag gjort en stencil med hjälp av diesen till sjön på ett skräppapper. Detta la jag sedan ovanpå sjön och bredde ut glimmer paste genom ”stencilen”.
Endast två söta möss på detta kort. Granarna kommer från setet Home for the holidays och är gjorda med Ranger Gold tinsel embossingpulver. Isen är sjön från Dad + me stämplad i ljusblått dye ink. Ordet ”joyful” är stämplat med Versamark och heat embossat med Rangers embossingpulver i guld.
Två söta möss även på detta kort. Isen är gjord på samma sätt som det första kortet med blått dye ink och Nuvo Moonstone glimmer paste. Granarna kommer från Home for the holidays och är gjorda i Ranger Gold tinsel embossingpulver. De andra träden kommer från Tree before n’ Afters.
Sista kortet ut har jag gjort med de möss som man ser ovanifrån. De får här isdansa fritt och skapa härliga mönster i isen :). Isen är gjord med Distress Oxide inks i färgerna Cracked Pistachio, Peacock Feathers och Mermaid Lagoon. Text, spår och snöflingor är heat embossade i Hero Arts vitt embossingpulver. Ramen är en die från My Favorite Things som heter Stitched Rectangle Scallop Edge Frames, det är ingen die som finns i butiken nu men är man intresserad kan man alltid maila och be Anna ta hem, kostar inget extra.

Ville även tipsa om att Pysslotekets Cybercrop pågår för fullt, fram till den 17 november. En av tävlingarna där gäller att skapa ett kort med en scen med stämplar från minst 2 stämpelset. Hoppas du fått lite inspiration från detta inlägg till att vara med och tävla kanske…?!

Besök Facebook-gruppen för alla detaljer, det är även där man lägger upp sina alster för att vara med och tävla.

Inläggsförfattare: Marianne

Kortmakare med passion för "ink blending" och små söta djurstämplar. Smått besatt av allt Lawn Fawn och kan inte hjälpa att köpa söta mönsterpapper, bara för att ha dem hemma att klappa på.

1 reaktion på ”Mice on ice, en julfavorit

Lämna ett svar