Scener med Foursquare Backdrop

Idag blir det flera scener med Lawn Fawn stämplar och dies från mig! Det känns ju som vi är rätt många i designteamet som föll pladask för setet Mice on Ice men jag tycker att vi visar väldigt olika sätt att använda det på. Vill du se vad fint de andra gör så titta här och här!

Förra gången fick ni se mig bygga scener med Peekaboo Backdrop die och idag är det en annan favoritbakgrundsdie Foursquare Backdrop som utgör basen.

På båda korten nedan har jag använt mönsterpapper från Lawn Fawn; Snow day Remix 6×6 block till backdrop dien och både mönsterpapper därifrån samt glitterpappret Pixie Dust Sparkle och Stitched Hillside Borders till bakgrunder inuti rutorna.

Granarna jag använt ”en masse” i kortet ovan kommer från seten Home for the Holidays (den mindre) och Toboggan Together (den större) Husen heter Winter Village och de och mössen är färglagda med alkoholbaserade markers. Pratbubblan kommer från Say What? Christmas Critters.

För att få till färgskiftningarna på granarna så stämplar jag dem dubbelt med hjälp av MISTI’n först i en nyans så att den får ordentligt med färg från stämpeldynan och sedan utan att flytta varken papper eller stämpel så har jag på en kontrasterande färg lite slarvigt på stämpeln och stämplar igen. Tack vare stämpelverktyget ovan så hamnar stämpeln på exakt samma ställe även andra gången. Så här kan det se ut!

Här har jag använt en annat för mig nytt stämpel- och dieset från Lawn Fawn:Oh What fun färglagda med alkoholbaserade markers (still learning men roligt är det!)

Bakgrunden i rutorna är distress oxides i olika blå nyanser och sen har jag skvätt med både vatten och Sheer Shimmer Spritz Frost och Sparkle. Kan även ha vattnat upp lite gesso och skvätt med för att få till snöfallseffekt.

Gran och husstansar är från gömmorna men det finns liknande från Lawn Fawn bla Simply Celebrate Winter som jag faktiskt nu har förbeställt av Anna samt Forest Border. Den 3-dimensionella snön är Aleene’s Glitter Snow.

Hoppas jag kunna inspirera till att bygga scener och fortsatt julkortsskapande!

Inläggsförfattare: Karin

Nollåtta i Värmlandsexil sedan många år som inte kan vara utan färg, former och mönster. Skapar allt ifrån PL, kort, LOs till mixed media och artjournals. Har en faiblesse för cirklar. Inspireras av nya produkter och shoppar i ärlighetens namn nog mer än jag skapar.

Lämna ett svar