Nu är det juligt igen

I helgen passade jag på att göra lite julkort. Idag visar jag ett gäng kort som går snabbt att göra så man kan serietillverka om man behöver många.

alla kort

Vi börjar med att kika på dem med foil cardstock som jag har embossat med embossfolder.

blått kort

Jag gjorde ett gäng i blått/turkos, men även några råååsa. Jag skar till foil cardstock i storleken 4″x5,25″, då gick det att få ut sex stycken av ett 12″-ark och det blir en liten ram runt där kortstommen syns. Jag var bara tvungen att ha embossfoldern Snowflake trim och i mitten stansade jag ut en oval med en die. Jag gjorde shaker cards med juliga paljetter och papper från My favorite things julblock Candy land.

rosa

Jag har använt Darice 3d-strips som är suveräna när ”fönstret” är runt eller ovalt. Jag gör mina kortbaser själv av Lawn Fawns cardstock när jag vill ha kortbaser i olika färger.

fyra kort

Det blev också ett gäng kort i mer traditionella julfärger. Jag använde ett helt stämpelset från Hänglar&Wings som bakgrundsstämpel. Jag satte fast det med dubbelhäftande tejp i min Misti, stämplade med Versamark-dyna och använde Gold tinsel embossingpulver från Ranger, min favorit så här till jul. Eftersom stämpelsetet är lite smalare än min kortbas så fäste jag en remsa med glitterpapper på kortbasen och fäste min bakgrund med 3d-tejp.

bakgrund

Det blir en väldigt fin bakgrund och jag ville inte täcka för mycket av den så jag använde dekorationer från Tim Holtz  ephemera packs och journaling cards från Graphic 45.

bakgrundskort

Avslutade med lite bling i vanlig ordning, Metallic droplets från Tim Holtz.

Jag tror att jag har gjort ungefär hälften av årets julkort vid det här laget. Hur går det för dig med julkortstillverkningen? Ha det gott! /Hanna

Inläggsförfattare: Hanna

Crazy cat lady som pluggar till journalist och dricker oförsvarliga mängder kaffe. Förälskad i Mama Elephant-stämplar och har ett Lawn Fawn-återfall. Sjukligt begär efter 6"-block och lever efter devisen: Den som har flest prylar när den dör vinner.

1 reaktion på ”Nu är det juligt igen

    Inga

    (21 november, 2019 kl. 07:23)

    Så fina kort, väldigt vackra med den embossing foldern, men mest gillade jag ändå bakgrunden med alla julorden. Hur gjorde du det?
    Ha en fin dag // Inga

Lämna ett svar