Altenew Poppy Garden och Nuvo glimmer paste

Altenew’s Poppy Garden är min senaste Altenew-kärlek. Jag visade upp denna i mitt senaste inlägg men var tvungen att skapa några kort till efter jag såg lite inspiration från Altenew-teamet med färgstark bakgrund och vita blommor. Så här blev mina kort;

Vi fortsätter med månadens tema Stenciler så här har jag använt ett par stycken för att skapa korten. Bakgrunderna är gjorda med Distress Reinkers i färgerna Salty Ocean, Chipped Sapphire och Peacock Feathers. Älskar de magiskt färgstarka resultat man får när man använder re-inkers och ink smooshing som teknik. Du kan läsa mer om hur man gör ink smooshing här.

På detta kort så har jag använt en Tim Holtz stencil som heter Linen och där lagt Nuvo Glimmer Paste i färgen Moonstone. Jag breder ut pastan med en palettkniv från Tim Holtz, kommer i ett set om 4. Färgen Moonstone är egentligen genomskinlig men med ett makalöst glitter. Det gör att den tar upp färgen av det som ligger bakom. Väldigt effektfullt! Just nu är denna färg slut hos leverantören Nuvo men den kommer in i sortimentet så fort som det är möjligt.

Blommor och blad har heat embossats med guld och sedan klippts ut för hand och monterats med lim och 3D foam tape. Hälsningen kommer från Altenew-setet Leaf canopy. Jag har även dekorerat med lite paljetter i matchande färger.

Nästa kort är gjort på liknande sätt, här har jag dock använt Nuvo Glacier Paste i färgen Golden Era och stencilen Thatched från Tim Holtz till bakgrunden. Glacier Paste är annorlunda jämfört med Glimmer Paste. Den är enklare att breda ut och torkar med ett väldigt platt resultat, nästan som folie. Väldigt smidig att jobba med! Dessutom så ändrar den färg, i burken ser Golden Era nästan gul ut men den torkar till ett fantastiskt guldigt resultat.

Blommorna är färglagda med hjälp av Altenew Masking Stencil för Poppy Garden i lite distress ink i Tumbled Glass. Blommor och blad är utklippta för hand och blommorna har fått lite glitter med hjälp av Sheer Shimmer Spritz och lite svarta detaljer med Fineliner penna. Texten kommer från Altenews Leaf Canopy set.

Altenew har kommit med en mängd härliga blomset på sista tiden. Ni ser ju vilken som blev min favorit. Har du hittat din?

Inläggsförfattare: Marianne

Kortmakare med passion för "ink blending" och små söta djurstämplar. Smått besatt av allt Lawn Fawn och kan inte hjälpa att köpa söta mönsterpapper, bara för att ha dem hemma att klappa på.

Lämna ett svar