Snabba och enkla kort med skiss som grund

Tänk att det redan är februari! Ny månad och nytt tema, även jag har tolkat tettiz härliga skisser och idag tänkte jag visa vad jag hittade på baserat på en av dem. Det blev två kort på samma gång eftersom jag bestämde mig för att använda två ark mönstrat papper från Carta Bellas Home again så jag skar ned båda arken till 10,5×14,8cm (för att passa min kortbas) och skar sedan både topp och botten lite diagonalt, samma på båda bitarna för att kunna sätta ihop dem till två lika men olika kort. Jag har gjort på liknande sätt tidigare när jag gjorde 20 julkort av en paper pad till exempel. Om man ska skära två eller flera ark samtidigt och likadant är en giljotin att föredra framför en skärmaskin tycker jag. Det går med vilket som men kan krävas lite mer jobb med en skärmaskin eftersom den oftast inte orkar igenom två ark samtidigt.

Båda korten är ganska simpla i sig, förutom bakgrunden har jag skurit ut cremefärgad cardstock med en die från Avery Elle och ovanpå den har jag skurit ut Thank you i brun cardstock med dien Simply thank you från Altenew. Sist av allt hittade jag ett par enamel dots att dekorera lite med.

Det är lite kul att se vilken skillnad det gör med de olika bakgrunderna, bara om den stora ytan är ljusare eller mörkare. Det här kortet är lätt att förbereda och massproducera om du gillar sånt. Ett fint set med handgjorda kort är en present som inte ska underskattas!

Inläggsförfattare: Therese

En mångpysslare som snöat in på papperspyssel, främst kort men ibland även LO eller ATC. Kan inte leva utan sin Big Shot och älskar allt som glittrar. En stil som varierar från lite för mycket till CAS men nästan alltid färgglatt! Favoritmärken: Lawn Fawn, MFT och Hero Arts.

Lämna ett svar