Fössta tossdan i mass

Stort grattis till alla smålänningar för idag är det nämligen den inofficiella småländska ”nationaldagen”, första torsdagen i mars, eller som man skulle säga där jag kommer ifrån (Jönköping) ”fössta tossdan i mass”. För att fira detta så kommer här två kort på temat skapade med produkter från Lawn Fawns senaste släpp; Oliver’s Stitched ABCs och Really High Five.

Företeelsen att fira denna dag kom till för några år sedan av en smålänning som flyttat till Stockholm. Han startade en Facebook-grupp och beskriver det hela så här; Fössta Tossdan i Mass firas tack vare en ur dialektsynpunkt sällsynt lämplig kombination av ord innehållande det kontroversiella ljudet ”rs”. Men, nu tillbaks till korten.

Framsidan är skapad med en stencil, Clouds, från My Favorite Things (det finns ju nu en från Lawn Fawn också om man vill prova) och Distress Inks i färgerna; Worn Lipstick, Spiced Marmalade, Scattered straw, Twisted Citron, Peacock Feathers, Blueprint Sketch och Wilted Violet.

Bokstäverna har jag skurit ut med Oliver’s Stitched ABCs i Lawn Fawn cardstock. För att få till prickarna över Ö samt även utropstecknet så använde jag Oliver’s Stitched 123s som innehåller detta. Verkligen roligt när man kan skapa precis sin egna hälsning med hjälp av dessa två die sets. När man öppnar kortet får man en liten extra överraskning:

Här har jag använt Lawn Fawn mönsterpapper från 6×6-blocken Hello Sunshine Remix och Dandy Day utskurna med en Stitched Rectangle samt Grassy Border die. Räven och björnen kommer från nya setet Really High Five. De små bakverken och paketet samt hälsningen kommer från My Favorite Things setet BB Birth-yay.

Kort nummer två gjordes på precis samma sätt men jag har använt glitterpapper i guld från Pow American Crafts till bokstäverna och de andra figurerna från Really High Five på insidan:

Hoppas nu verkligen ni firar denna dag som sig bör med lite ”massipantåta”.

Inläggsförfattare: Marianne

Marianne
Kortmakare med passion för "ink blending" och små söta djurstämplar. Smått besatt av allt Lawn Fawn och kan inte hjälpa att köpa söta mönsterpapper, bara för att ha dem hemma att klappa på.

Kommentera