Dubbel embossing

Jag menar inte den typen där man heatembossar något flera gånger, i lager på lager, även om det blir väldigt snyggt. Nej idag har jag ett par alster där jag använder både torr- och heatembossing på samma kort.

Vi börjar med min absolut mest använda embossing: att embossa motiv med, vanligen genomskinligt, pulver för att sen färglägga med vattenlösliga pennor.

Stämplarna jag använt heter Wallpaper art och kommer från Altenew. Färglagt har jag gjort med Altenew’s watercolor brush markers – heeelt underbara att jobba med!

Fördelen med att embossa först är att den lilla kant som uppstår hjälper till att hålla färgen i schack. Jag gillar att använda mycket vatten och på det här sättet är det liten risk att man råkar dränka fälten intill.

Ibland kan jag tycka det är svårt att ”fylla ut” kortet/bakgrunden med nåt utan att det tar överhanden. Här vill jag ju att blomman ska stå i centrum men ändå inte ha ett helt blank bakstycke. Såna gånger är embossingfolders superbra. De ger ett snyggt mönster som är lite diskret men ändå bidrar till helheten. Den jag har använt här kom som bilaga i en tidning, tror jag, men det finns många fina i butiken.

Tips:om du har problem att ditt cardstock spricker i foldern, pröva spraya pappret med lite, lite vatten. Att mjuka upp fibrerna på det viset brukar ge bättre resultat, åtminstone för mig.

Jag bjuder på ett bonuskort med en blomma från samma set men jag har använt vitt embossingpulver. istället. Sen har jag dragit kortet genom pölar av färg som jag hade på min palett, sk ink smooshing.

Det var så lite yta kvar som syntes så här brydde jag mig inte om nåt i bakgrunden vilket jag ångrar så här i efterhand.

Hoppas vi i teamet lyckats inspirera till lite mer embossing i din pysselvardag. Månadstemat tar semester, om det återkommer till hösten låter jag vara osagt. Vad tycker du om det? Lämna gärna en kommentar så att vi i teamet får veta ?

Inläggsförfattare: Gunilla

Gunilla
Pysselnörd vars hjärta klappar lite extra för kortmakeri, tekniker och distress inks.

2 reaktioner på ”Dubbel embossing

  Profilbild

  Susanne Sedin

  (23 maj, 2020 kl. 12:34)

  Jätte fint ? Finns Water Color Brush Marker i Butiken?
  Jag hittar dom inte! Mvh Susanne

  babsan74

  babsan74

  (7 juni, 2020 kl. 08:46)

  Hej Susanne! Förlåt – jag hade helt missat din kommentar. Pennorna finns inte i det ordinarie sortimentet men du kan alltid maila Anna en förbeställning så tar hon hem.

Kommentera