Och vinnaren i månadsutmaningen är…

…Jill Eriksson!! ???Grattis Jill!

Under maj månad testade vi ett nytt grepp att hålla en utmaning kopplat till månadens bloggtema. Precis efter cybercropen kan tyckas men folk har av någon outgrundlig anledning verkat särdeles pysselsugna  våren 2020 ??.

Det var en jämn omröstning bland de 19 bidragen som kom i månadsutmaningen på temat embossing. Men på upploppet tog Jill hem segern med ett bidrag som använde både torrembossing och heat embossing i sitt fina bidrag.

Så här berättar Jill själv om alstret:

Jag färgade en kortpanel (Neenah solar white) med distress ink; Tea dye och vintage Photo. Stämplade lite här och där med en bakgrunds textstämpel i brunt innan jag använde Embossingfoldern med siffror från Darice.

Jag drog lite distress (fired brick) på en del siffror och sedan versa markdynan över alla de upphöjda siffrorna. Heat embossade med ett pulver med glitter i.

Stämplarna sitter på 3D kuddar. Flamingon kommer från Katzelkraft och texten från Tim Holtz. Blomman bakom är klippt från ett mönsterpapper.

Ett jätteläckert bidrag tycker Designteamet och gratulerar till vinsten!! Om du vill följa Jill på Instagram hittar du henne bakom signaturen mzvz.

Det kom in jättemycket fina och spännande bidrag där medlemmar i Pysslotekets Facebookgrupp utforskat embossingkonstens alla hörn och med i toppstriden var Carina Letho Bjerke och Ida Gustafsson.

Carina har färglagt den vackra fjärilarna i collagestämpeln med Distress Oxide och använt Altenew vattenfärger för bakgrunden. Sedan har hon embossat detaljer med Rangers clear embossing powder. Och accentuerat och ramat in med vit och svart Poscapenna. Carinas blogg hittar du här.

På tredjeplats med knapp marginal till förstaplatsen kom detta eleganta bidrag från Ida. Ida deltog med flera fina bidrag i tävlingen men när Ida testade embossingtekniken med babywipes och stenciler som designteamets hjärta skuttade till extra mycket. Tekniken kan ni läsa om här.

Ida har använt Distress inks för att färga in bakgrunden och Primas stencil ”Dandelions” för embossingen Hero Arts pulver. Kika in på Idas Instagramkonto Sorlosdesign eller hennes YouTubekanal så får du se mer av vad Ida skapar.

Under sommaren tar vi i Pysslotekets designteam lite lov från månadens tema, men bloggandet här fortsätter vi såklart med liksom livesändningar i vår Facebookgrupp när andan faller på. Vi är naturligtvis även aktiva på Instagram under sommaren så glöm inte tagga #pyssloteket när du vill visa upp vad du skapar med butikens produkter.

Ja för lov betyder väl egentligen bara möjligheten till mer pyssel?! (Jajamensan fattas bara!)

 

 

 

 

Inläggsförfattare: Karin Å

Att skapa med stämplar, dies, färg och stenciler... frågan är om det är en hobby, en terapi eller ett galet beroende. Haha! Jag skapar mest kort, men även art journal-sidor och mini-album. Jag gillar olika stilar, att prova nya grejer och att köpa allt jag villhöver! ;-P

Lämna ett svar