DIY: regnbågar

Det känns som att regnbågar haft ett uppsving på sistone. Flera av de större märkena har kommit med olika varianter av regnbågsdies och på Pyssloteket vet jag att vi haft från både Mama elephant och Lawn fawn. Tycker man att det känns lite onödigt att investera i en enkom die men ändå är lite sugen så kan jag tipsa om ett annat sätt: använd dina cirkeldies. Och har du inga cirkeldies så är det en investering jag tycker du ska göra. Vill man ha vanliga, släta, dies utan stygn och grejer så rekommenderar jag dessa från Hero Arts, vill man ha stygn så är det Lawn fawn som gäller.

För att göra egna regnbågar så tejpar man helt enkelt ihop valfritt antal cirkeldies så här, från baksidan och stansar ut i cardstock. Då kommer det bli ett antal koncentriska ringar….

…som man sen kan pussla ihop, skära mitt itu och vips har man två regnbågar. För att göra det enklare att hantera regnbågarna så stansade jag ut den största cirkeln i kopieringspapper, täckte den med dubbelhäftande tape och monterade mina ringar på den innan jag skar den mitt itu. På det sättet får ringarna ett ”bakstycke” och man slipper fippla med lösa pappersbågar.

Jag stansade mina hoptejpade cirklar i sex olika cardstock och fick på så sätt en hel drös cirklar. Vill man kan man så klart stansa i vitt papper och färglägga med valfritt medium istället men jag har ju en tendens att gå till överdrift 🙂

För att färdigställa korten använde jag en molndie från Lawn fawn, Puffy cloud border, som jag stansade ut i två olika höjder. På det främre molnet stämplade jag en text från Hänglar& Wings i matchande färg. Till bakgrunden använde jag två olika embossingfolders från Darice, Clouds och Clouds background.

Jag tycker det blir så läckert med det embossade i bakgrunden!

Paljetterna som jag använt som dekoration kommer från Darice. Ibland hakar jag upp mig på det lilla hålet i paljetterna och då täcker jag över det med en dutt stickles i matchande färg, här har jag valt Stardust (tror jag). Det kan ju aldrig blir för mycket glitter, eller hur?

Försommarkramar från Babsan

Ps: kom ihåg att kolla öppettiderna om du tänker besöka butiken på Valhallavägen. Nu med corona och sommar så blir tiderna ännu lite ovanligare 🙂

Inläggsförfattare: Gunilla

Gunilla
Pysselnörd vars hjärta klappar lite extra för kortmakeri, tekniker och distress inks.

2 reaktioner på ”DIY: regnbågar

  Profilbild

  Linda Landby

  (6 juni, 2020 kl. 08:24)

  Wow så läckert, tack för tipset o inspirationen ❤?

   babsan74

   babsan74

   (7 juni, 2020 kl. 08:44)

   Kul att du gillade!

Kommentera