Squash Book – Roligt minialbum i kvadrat a la Loppan

För ett tag sedan körde jag live i Pysslotekets grupp och visade hur man gjorde en ”squash book”, ett roligt litet kvadratiskt minialbum som man kan dra ut som ett dragspel. Dock hade jag inget färdigt exempel att visa då, för de album jag gjort har jag redan hunnit ge bort! Men idag åt jag en god middag hemma hos mamma, och hon har ju ett av de albumen, så nu tänkte jag passa på att visa det!

Det är ett minialbum med skärgårdstema, med foton från somrarna i vår gamla sommarstuga. Det roliga är att man kan göra insidan ungefär hur lång man vill, och att det är en sådan överraskning när man öppnar upp albumet!

 

  • Till omslaget har jag använt två bitar kartong i storleken 10×10 cm som jag slagit in i mönstrat papper, samt dekorerat framsidan.
  • Till insidan behöver man skära ut ett ojämnt antal kvadratiska pappersbitar i 20×20 cm. Dessa viker man på mitten två gånger så att man får fyra rutor som är 10×10 cm:

 

  • När man vikt upp dem igen vrider man på dem 45 grader, vänder mittenbiten (rosa i bild nedan) med vikningen åt motsatt håll mot de andra två (blå i bild nedan), lägger dem omlott limmar ihop de fyrkanter som täcker varandra:

 

  • Vill man lägga till flera sidor fortsätter man likadant så att man i slutändan har ett ojämnt antal (en rosa en blå till=5, en rosa en blå till=7 osv)
  • Vik hela bitarna från hörn till hörn över diagonalen samtidigt som du viker mitten uppåt (blå) respektive nedåt (rosa)

 

 

  • Nu har du en ”loppa” uppåt, en ”loppa nedåt”, en ”loppa” uppåt:

Insidan kan så klart dekoreras, stämplas, och målas, om an inte vill använda mönstrat papper där med:

Framsidan är dekorerad med band, wood veneer, stämplar och en charm i form av ett ankare:

Haha, det är verkligen svårt att förklara i textformat hur man gör dessa squash books, så jag hoppas att ni kikar in i Pysslotekets facebookgrupp och kollar in liven där! Många av tjejerna i designteamet är där och kör live, och vi har en rolig snickesnacktråd varje vecka där alla visar alster och pratar pyssel, så kika in och var med!

Inläggsförfattare: Jennie

Multipysslare sedan jag var liten tösabit, och har jag bara papper, penna, sax och lim i väskan så är jag lycklig! Älskar scrapbooking, kortmakeri, art journaling, att måla i akvarell och akrylfärg, och som så många andra i designteamet är jag även en crazy cat lady, I can't help it! Kan ofta nörda ner mig i en viss teknik eller specifika märken i perioder, men gillar att variera mig och testa nya saker. Det bästa som finns är bra pennor, fina papper och anteckningsböcker, och finner mycket inspiration i mina vänners kreativitet. Till vardags jobbar jag som handläggare på en myndighet, men under min fritid är skapandet det som gör att mitt hjärta klappar!

Lämna ett svar