Scrapbooking i mini-album med serien Sweet Rush

När det är dags att summera sommarens begivenheter dyker suget efter ett minialbum ofta upp.

Förra året vid den här tiden blev det ett minialbum av kuvert. Året dessförinnan blev det ett album med papperspåsar som bas. I år tänkte jag att jag skulle använda We R Makers Binding Discs tillsammans med min Binding Disc Power Punch Crop-A-Dile Tool som jag beställde här under våren av Anna.

Det gör att jag kan bestämma formatet helt själv, stansa ut kanten och binda ihop arken med diskarna. Så roligt sätt att skapa album eller journaler! Mina sidor är utskurna i vit cardstock och 24×16 cm.

Framsidan är inte riktigt klar än men jag visar upp den ändå. Den ska kompletteras med 2-4 foton och några dekorationer. För att få till stadsscenen har jag använt en stadssilhuett från Visible Image men Altenews stencil – City Scene är minst lika användbar. Jag gillar att använda stenciler för att liksom komplettera de mönstrade papprena.

Jag har använt pappersserien Sweet Rush i albumet och också dekorationer i samma serie. Det är designern Vicki Boutin som gjort serien. Hon är verkligen en favorit hos mig – spana in hennes övriga pappersserier här. Dekorationer som du klistrar på, sk ephemera hittar du här och stickers hittar du här.

Jag gillar att göra fickor och använda mig av tags som jag stansar ut själv i olika mönsterpapper.

I butiken hittar du bl.a. större tags från Hero Arts. Exempel på en mindre die som är lite av en favorit är ”Say What? Gift tag” från Lawn Fawn .

Alfabet är ju ett måste när du scrappar. Antingen kan du använda alfabetstickers eller så använder du dies, stämplar eller stenciler.

Än så länge har jag bara hunnit bli klar med första uppslaget.

Här är sida två. Där har jag gjort en ficka bakom kortpanelen där jag kommer ha den lilla prickiga taggen som naturligtvis ska ha något litet foto eller minne på sig.

Jag brukar spara biljetter, kartor med mera och scrappa in. Som exempel ser du en tågbiljett sticks upp ur fickan bakom fotot.

Många foton i olika storlekar, mycket färg och olika papper och många små detaljer. Det är mitt signum för när jag scrappar semestern i ett minialbum. Hoppas det inspirerar dig!

Inläggsförfattare: Karin Å

Att skapa med stämplar, dies, färg och stenciler... frågan är om det är en hobby, en terapi eller ett galet beroende. Haha! Jag skapar mest kort, men även art journal-sidor och mini-album. Jag gillar olika stilar, att prova nya grejer och att köpa allt jag villhöver! ;-P

Lämna ett svar